Győzelem a bajnoki nyitányon!

  1.forduló

Astra-Activtek HFC-Üllő – Puskás Akadémia 2-1 (1-0)

g: Gelb Mónika (8.), Rozmis Gabriella (76.) ill. Szűcs Flóra (74.)

Csapatunk hazai pályán fogadta az újonc Puskás Akadémia együttesét vasárnap Üllőn. Az időjárás kicsit sem volt ideális a futballra, hiszen rekkenő hőség fogadta a csapatokat, ennek ellenére a strand helyett a szurkolók is ezt a találkozót választották délutáni programjuknak, hiszen nem túlzunk azzal, ha azt mondjuk, megtelt az üllői lelátó, több, mint kétszáz szurkoló, barát, szülő, rokon volt kíváncsi a két csapat összecsapására.

Vezetőedzőnk, Bene Ferenc a Farkas Katalin-Rozmis Gabriella, Véninger Tünde, Király Bianka, Vidács Krisztina, Dencz Orsolya, Vicsek Nóra, Árvay Hanna, Szakonyi Emese, Gelb Mónika, és Kós Petra tizeneggyel kezdett az újonc ellen, és ahogyan azt várni lehetett, azonnal átvette a mérkőzés irányítását. 

Csapatunk birtokolta többet a labdát, több lehetőséget, és helyzetet alakított ki a Puskás kapuja előtt. A gólra sem kellett sokáig várni, hiszen a 8. percben Szakonyi Emese a jobb szélen elvitte a labdát, szépen gurította vissza az érkező Gelb Mónika elé, aki megszerezte a 2021/2022-es szezon első Astrás gólját, és ezzel 1-0-ra vezetett csapatunk. Aki a helyszínen nézte a találkozót ezután talán azt várta, hogy legalább 3-4 Astra gólt fog látni a mérkőzésen, de nem így lett.. A sok lehetőség rendre kimaradt, több kapufát is lőttek a lányok, majd ez, (ahogy lenni szokott a futballban) megbosszulta magát és a 74. percben a vendégek kiegyenlítettek, Szűcs Flóra talált Farkas Katalin kapujába. Az Astrás szurkolóknak azonban megijedni se volt ideje a döntetlen állástól, hiszen szinte azonnal visszaállt az egygólos különbség, Rozmis Gabriella volt eredményes a középkezdés után. 

Több találat már nem született, csapatunk 2-1-re nyert a Puskás Akadémia ellen, és bizakodva vághat neki a jövő heti győri túrának!

Szép volt lányok, gratulálunk!

Vélemény, hozzászólás?