NBII-es csapatot is versenyeztetünk a 2021/2022-es szezonban

A klubvezetés régóta gondolkozott azon, hogy az U19-es és az NBI-es csapat közé mindenképpen kellene egy NBII-es csapat is, amely úgymondd átvezetést kjelentene az utánpóltás futballból a felnőtt labdarúgás felé, egy úgynevezett átmenet, amely az NBI-es csapat előszobája. Ezt ebben az évben Nagykáta segítségével sikerült megvalósítani. 

Az eredeti terv az U19-es csapatból kiöregedő játékosok átemelése volt az NBII-es csapatba, de aztán úgy hozta a sors, hogy a 2002-es korosztály még maradhatott az utánpótlásban, így szinte teljesen új csapatot kellett kiépíteni.
Persze “régiúj” Astra játékosok alkotják a csapat gerincét, de más csapatoktól is érkeztek játékosok. 

Érkezett Boros Martina (CSUSE), Murányi Kitti (Honvéd), Halmi Petra (Balmazújváros), Kiss Orsolya (Kelen SC), Angyal Dorottya, Angyal Viktória (Ferencváros), Balogh Orsolya (Íris SC), Balogh Noémi (Gyulai Amazonok), valamint Őri Boglárka.

A régi Astrás játékosok pedig, Csolti Réka, Németh Andrea, Megyesi Regina, Dorner Dóra, Méhn Melinda, Dancs Diána, Vígh Diána,  illetve az U19-es csapatunkból Fehér Anna, Baksa Lili, és Kubitsch Eszter csatalkozott a kerethez.

Reméljük az együttműködés hosszú távon megmarad, hiszen célunk, hogy minél több játékost tudjunk az NBI-es csapat keretéhez adni.

A lányok túl vannak már egy kupamérkőzésen, melyen vereséget szenvedtek a Monor együttesétől, a bajnokságot viszont jól kezdték, hiszen két győzelem (Nyírség, Cigánd), és egy vereség (Szent Mihály) a mérlegük. 

A következő fordulóban az FC Hatvan vendégeként lépnek pályára a lányok.

Hajrá lányok, hajrá Nagykáta-Astra!

Vélemény, hozzászólás?