Idegenben is győztünk a Puskás ellen!

8. forduló

Puskás Akadémia FC – Astra-Activtek HFC-Üllő 2-3 (2-2)
g:Krascsenics Petra (2) ill., Szakonyi Emese (2), Palakovics Laura (öngól)

Női NBI-es csapatunk az első kör után a nyolcadik helyről várta a Puskás elleni mérkőzést. Az első fordulóban győzni tudott csapatunk, most sem volt kérdés, hogy három pontért utaznak Felcsútra Bene Ferenc tanítványai.

Csapatunk a Török Noémi – Rozmis Gabriella, Véninger Tünde, Király Bianka, Nádudvari Anna – Vidács Krisztina, Vicsek Nóra, Erdész Fanni – Szakonyi Emese, Árvay Hanna, Gelb Mónika összeállításban kezdett, és bár lányaink birtokolták többet a labdát, és alakítottak ki helyzeteket Pongrácz Ágnes kapuja előtt, a 8. percben mégis ellenfelünk szerzett vezetést: egy hosszú indításra jól érkezett Krascsenics Petra, és Török Noémi mellett a hálóba küldte a játékszert. A Puskás öröme azonban nem tartott sokáig, hiszen gyakorlatilag a középkezdés utáni támadásból lányaink egyenlítettek. Ellenfelünk védője, Palakovics Laura hathatós segítségével, aki Szakonyi Emese beadása után a saját kapujába talált. A 12. percben pedig a vezetést is sikerült megszerezni, ismét Szakonyi Emese volt a főszereplő, egy sarokrúgás után szép mozdulattal lőtte a labdát a hosszú sarokba. Ezután több gólszerzési lehetősége is akadt csapatunknak, de vagy a kapufa, vagy Pongrácz Ágnes védte meg a Puskás kapuját az újabb találattól. Sajnos a sok kihagyott lehetőség megbosszulta magát, és a mérkőzés 31. percében ismét Krascsenics Petra jegyezhetett egy találatot, így a félidőben 2-2-es döntetlenre álltak a csapatok.

A második játékrészben a Puskásnak is voltak lehetőségei, sőt Török Noéminek még 2-2-es állásnál büntetőt is kellett hárítania. (Krascsenics Petrának nem sikerült a hálóba találnia.) Végül szintén büntetővel dőlt el a mérkőzés sorsa, a 76. percben Gelb Mónika buktatásáért jogosan megítélt 11-est Szakonyi Emese értékesítette, így 3-2-re győzött csapatunk, és ezzel a győzelemmel sikerült a tabellán felzárkózni a hatodik pozícióba.

A következő, 9. fordulóban a remek formában lévő ETO FC Győrt fogadja csapatunk október 31-én Üllőn.

Hajrá Astra!

Vélemény, hozzászólás?