Értékes döntetlen az FTC ellen?

U19 Országos bajnokság 9. forduló

Ferencvárosi TC – Astra-Activtek HFC-Üllő 3-3 (1-2)
g: Tóth Mercédesz, Szőke Flóra, Ezer Anna ill., Hári Kata (2), Skultéty Tamara

U19-es csapatunk az országos bajnokság 9. fordulójában a Ferencváros ellen lépett pályára a Kocsis Sándor Sportközpontban. A mérkőzés esélyesének a zöld-fehérek számítottak, hiszen nyolc forduló alatt még egyetlen vereséget sem szenvedett Szeitl Szilvia együttese. 

A mérkőzést lányaink kezdték jobban, és a hatodik percben egy kezezés miatt megítélt büntető értékesítése után 1-0-ra vezetett is csapatunk. Hári Kata volt egyébként az “ítélet végrehajtó”, a Fradi kapusának, Rónyai Gabriellának esélye sem volt hárítani a remekül rúgott büntetőt. A vezető találat után nem sokkal jött az egyenlítés, a 10. percben Tóth Mercédesz használta ki a védők hibáját. (1-1) az egyenlítő találat után sokáig inkább mezőnyben folyt a játék -ami egyébként az egész mérkőzésre jellemző volt-kevés lehetőség adódott mindkét kapu előtt, és a csapatok leginkább egymás hibáit igyekezték kihasználni, és a labdaszerzésekből minél gyorsabb támadásokat vezetni. Ebben a periódusban talán a ferencvárosi hölgyek hoztak több rossz döntést, így lányaink jutottak többször kisebb lehetőséghez, egy ilyenből sikerült növelni az előnyt a 31. percben. Skultéty Tamara mondhatni a félpályától cselezte végig magát a Fradi jobb oldali védelmén, és a rövid sarokba gurította a játékszert. (0-2)

A második játékrészben sem változott igazán a játék képe, sok hibával játszottak a csapatok, a kérdés leginkább az volt, hogy melyik csapat fog ebből pozitívan kijönni. A mérkőzés 75. percében egy szabadrúgást végezhetett el csapatunk a 16-os vonala közeléből, a labda mögé Hári Kata állt. Kata talán a kapu rövid oldalába szánta a labdát, azonban lövése a sorfalon irányt változtatott, a kapus pedig tehetetlen volt, így már kétgólos volt lányaink előnye (1-3). 

Utólag lehet, hogy jobb lett volna, ha a harmadik találat kicsit később érkezik, mert lányaink talán túlságosan elhitték, hogy zsebben van már a három pont, és ez mondhatni két pont elvesztését jelentette. A 79. percben egy átlövésből, a 81. percben pedig egy szabadrúgás után szerzett gólt az FTC, így kiegyenlített. Hiába próbálkoztak a lányok az utolsó tíz percben mindent egy lapra feltéve támadni, és gól szerezni, sajnos nem sikerült, így 3-3-as döntetlennel végződött a találkozó.

Nehéz eldönteni, hogy egy pontot nyertek-e a lányok, vagy kettőt vesztettek, hiszen nézhetjük úgy is, hogy ismét egy multiklub ellen sikerült pontot szereznie csapatunknak, hiszen egy héttel korábban az MTK otthonából is sikerült egy pontot elhozni, most a Ferencváros otthonából, és ez mindenképpen nagy fegyverténynek számít. Annyi biztos, hogy nem sok csapatnak sikerül majd pontot rabolni a Ferencvárostól, és ez a mi lányainknak ismét sikerült, amiért hatalmas gratuláció jár nekik, azonban a mérkőzés egyik legfontosabb tanulsága, amit érdemes megtanulni, megjegyezni, az az, hogy “egy mérkőzés addig tart, amíg a játékvezető le nem fújja…” 

Hajrá Astra!

Vélemény, hozzászólás?