Szűk vereség az MTK otthonában

2. forduló

MTK Budapest ZRT. – Astra-Activtek HFC-Üllő 2-0 (0-0)
g:Sipos Lilla (50.), Magyarics Zoé (66.)

NBI-es csapatunk a Simple Liga 2. fordulójában az MTK együttesével csapott össze a BKV Előre Sporttelepen. 

Az időjárási körülmények cseppet sem voltak ideálisak a futballra, de legalább a nagy meleggel nem kellett küzdeni a lányoknak, helyette azonban bőséges eső áztatta a pályát és a csapatokat. 

Az első játékrészben jobbára védekezett csapatunk, de azt jól, hiszen ellenfelünk nem igazán tudott helyzetet kialakítani Halla Petra kapuja előtt. Igaz lányaink sem igazán tudtak veszélyt teremteni Varga Luca kapujára, így egy sajnálatos eseményen kívül az  első játékrészben másról nem is igazán tudunk beszámolni. A mérkőzés 34. percében kapusunk, Halla Petra egy vetődés következtében megsérült, felszakadt a szemöldöke. Sajnos szédült is, így nem tudta folytatni a játékot. A mérkőzés után a sérült részt össze kellett varrni, emiatt valószínűleg vár egy kis pihenő Petrára, jobbulást kívánunk neki!

A második játékrész hozta a nagyobb izgalmat és a gólokat is. A mérkőzés 50. percében Sipos Lilla úgy 30 méterről óriási gólt lőtt, amivel megszerezte az MTK a vezetést. Ellenfelünk vezető gólja után volt némi rövidzárlat csapatunknál, hiszen több helyzete is volt az MTK-nak, sőt a 66. percben megduplázta előnyét a kék-fehér együttes, – egy védők mögé tett labdára érkezett jól Magyarics Zoé és nem hibázott ziccer helyzetben.
A gólokra reagálva a 70. percben vezetőedzőnk hármat is cserélt, mellyel játékrendszert is váltottunk és innentől megváltozott némileg a játék képe. Csapatunk lépett fel támadólag, sőt, lehetőségeket, helyzeteket dolgozott ki az MTK kapuja előtt. Sajnos ezekkel nem sikerült élni, pedig a lehetőségekben is sokkal több volt, a helyzetekben meg pláne, hiszen öt méterről sem sikerült gólt szereznünk..Ezzel szemben persze picit kinyílt hátul a csapat, így gyors indításokból az MTK-nak is volt egy-két nagyobb helyzete.

Összességében az MTK megérdemelten tartotta otthon a három pontot, hiszen tudott két gólt szerezni, csapatunkban pedig ott van a potenciál, csak meg kell tanulnunk a lehetőségeket, helyzeteket kihasználni, élni velük,  és akkor bravúrokra is képesek lehetünk!

A következő mérkőzésen csapatunk az újonc KÉSZ-Szent Mihály-Szeged együttesét fogadja majd Üllőn.

Hajrá Astra!

Vélemény, hozzászólás?