Döntetlen a Szent Mihály ellen

  3. forduló

Astra-Activtek HFC-Üllő – KÉSZ-Szent Mihály-Szeged 3-3 (2-1)
g: Dr. Tatai Krisztina (2), Ebony Madrid ill. Marcea Denisa-Larisa, Dékány Dóra, Dr. Tatai Krisztina (öngól)

NBI-es csapatunk a Simple Női Liga 3. fordulójában a KÉSZ-Szent Mihály-Szeged csapatát fogadta szombaton Üllőn.

A héten kiderült, hogy sajnos két kezdő játékosunkat is nélkülöznünk kell majd, mert Pap Nórinak a könyöke, Erdész Fanninak pedig az ujja tört el. Fannit még műteni is kellett, a mérkőzés napján délelőtt hagyhatta el a kórházat. Azt reméltük, hogy több nehézség nem érheti csapatunkat a mérkőzésig, ám nem így lett, a bemelegítésnél kapusunk, Magyar Judit keze eltört, így Halla Petrának kellett vállalnia a találkozót – akinek még teljesen nem jött rendbe a múlt heti MTK ellen szerzett szemöldök sérülése. 

Így tehát csapatunk a Halla Petra – Szennai Tímea, Véninger Tünde, Dr. Tatai Krisztina, Brianne Cremer – Vidács Krisztina, Vicsek Nóra, Szabó Boglárka – Brianna Taylor, Ebony Madrid, Kós Petra kezdő tizeneggyel kezdte meg a mérkőzést, amelyen az első perctől kezdve látszott, hogy mindkét csapat szeretné megszerezni a három pontot. Az első játékrészben kevesebb helyzet és lehetőség adódott mindkét kapu előtt, de talán csapatunk lépett fel támadóbb szellemben, mégis a vendégek szerezték meg a vezetést egy beadás után a mérkőzés 13. percében: Marcea Denisa-Larisa fejelt Halla Petra kapujába. A gólt után lányaink mindent megtettek a fordítás érdekében, több lehetőség is adódott, és végül a 29. percben Dr. Tatai Krisztina megszerezte az egyenlítő találatot, majd a 42. percben Ebony Madrid góljával megfordította csapatunk a mérkőzést. – Az egyenlítő találatnál ellenfelünk kapusa, Tamara Skoric megsérült, valószínűleg neki is eltört az ujja, így le kellett cserélni. Jobbulást kívánunk neki! – Az első játékrészben több gól már nem született így 2-1-es Astra vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidőt ellenfelünk kezdte jobban, sőt a 65. percig mondhatni a szegedi lányok elképzelései valósultak meg. A 47. percben Milana Knezevic húzott el a bal oldalon, beadására középen jól érkezett Dékány Dóra és 2-2-re módosította az állást. Az 53. percben ugyanezzel a forgatókönyvvel szerezte meg a vezetést a szegedi együttes, de a beadás után végül a menteni igyekvő Dr. Tatai Krisztináról pattant a kapunkba a labda. 

Az utolsó harminc percben mindent megtett csapatunk az egyenlítés, illetve a fordítás érdekében, de többször lesen állította meg lányainkat a játékvezetői síp, vagy ellenfelünk kapusa, Csontos Zsanett tudott védeni. Aztán a 91. percben megérkezett a várva várt gólt, egy sarokrúgást követően Dr. Tatai Krisztina óriási nagy gólt fejelt Csontos Zsanett kapujába és ezzel sikerült egy pontot megmenteni,  3-3-as döntetlennel zárult a találkozó.

Csapatunk válogatott program miatt ezen a hétvégén nem lép pályára, a következő mérkőzésre szeptember 11-én kerül sor, amikor az újonc Újpest otthonában vendégeskednek majd a lányok.

A sérülteknek gyors gyógyulást kívánunk!

Hajrá Astra!

Vélemény, hozzászólás?