Bravúros győzelem a Haladás Viktória ellen!

5.forduló

Astra-Activtek HFC-Üllő – Haladás Viktória 1-0 (1-0)
g: Ebony Madrid (38.)

NBI-es csapatunk vasárnap a Haladás Viktóriával csapott össze Üllőn. A kezdőcsapatban nem volt változás az elmúlt hetihez képest, edzőnk a Halla Petra- Szennai Tímea, Véninger Tünde, Dr. Tatai Krisztina, Brianne Cremer – Vidács Krisztina, Szabó Boglárka, Vicsek Nóra, Brianna Taylor, Ebony Madrid – Kós Petra tizenegyet küldte pályára. Csapatunkban egyébként még mindig sok a hiányzó, hiszen Szakonyi Emese még nem tudott pályára lépni ebben a szezonban, Gelb Mónika műtét utáni rehabilitációját tölti, Erdész Fanninak sem jött még rendbe a keze, Lovász Emma szintén sérüléssel bajlódik, Antalicz Alexandra beteg és Magyar Juditra sem számíthat egy ideig az edzői gárda. 

A mély talajú pályán egyáltalán nem volt könnyű játszani, de csapatunk jól kezdett és azonnal a kezébe vette a mérkőzés irányítását. Lányaink nagyon akartak, szinte minden párharcból csapatunk jött ki győztesen és így több helyzetet, lehetőséget tudott kidolgozni a Haladás kapuja előtt. Csapatunknak sikerült ráerőltetni ellenfelére a saját akaratát, így a Haladás csak pillanatokig tudta birtokolni a labdát, ez a fölény pedig a 38. percben érett góllá, amikor Ebony Madrid cselezte be magát a tizenhatoson belülre és megszerezte a vezetést csapatunk számára. 

Bár senki sem gondolta volna, hogy ez a találat fog dönteni, hiszen több helyzete is volt még lányainknak, illetve a második játékrész utolsó húsz percében ellenfelünk mindent bevetett az egyenlítés érdekében, de a lányok nem engedték már ki a kezükből a győzelmet.

Okosan és hatalmas akarattal játszva végig olyan érzése lehetett a mérkőzésre kilátogató szurkolóknak, hogy ezen a mérkőzésen csak csapatunk viheti haza a három pontot!

Egyre inkább beérni látszik a munka, amit a csapat nyáron elkezdett, reméljük, hogy a sérültek is hamarosan felépülnek, hiszen akkor még több variációs lehetőség áll majd edzőnk rendelkezésre.

A következő fordulóban csapatunk Szekszárdon lép pályára.

Szép volt lányok! Hajrá Astra!