Pontot is szerezhettünk volna az ETO ellen!

9. forduló

Astra-Activtek HFC-Üllő – ETO FC Győr 0-2 (0-2)
g: Tiffany Cameron, Kaziupa Hanna

A Simple Női liga 9. forduljában csapatunk a bajnokaspiráns ETO FC Győr együttesét fogadta Üllőn. 

Sajnos Halla Petra az Újpest elleni kupamérkőzésen súlyosan megsérült, így az élete első NBI-es mérkőzésén pályára lépő  Kiczkó Diána védte csapatunk kapuját.

Az első félidőben a vendégek birtokolták többet a labdát és bár a negyedik percben egy helyzetet kihagytak, sok lehetőséget nem tudtak kialakítani, mert csapatunk remekül védekezett. Mindkét győri gól pontrúgás után született, a 12. percben egy szabadrúgást íveltek be a tizenhatoson belülre, amelyre Tiffany Cameron érkezett jól és a hosszú sarokba pörgetett. A 43. percben pedig egy szögletrúgás után a kipattanó labdára a győri játékos, Kaziupa Hanna eszmélt a leghamarabb és szinte a gólvonalról pöckölte a hálóba a játékszert. Az első és a második győri találat között azonban inkább Astra helyzetek és lehetőségek adódtak. A legaktívabb Brianna Taylor volt, aki többször okozott zavart az ETO védelmében. Először a 20. percben a tizenhatoson belül helyzetben lökte el őt Savanya Csilla. A játékvezető sípja néma maradt, de a felvételen jól látszik, hogy bizony ez büntetőt ért volna, és ekkor még csak 1-0-ra vezettek a győriek. Ezután Török Noéminek kellett többször jól kijönni a kapuból, hogy Taylort megakadályozza a gólszerzésben. A 30. percben Ebony Madrid ment el szépen a bal oldalon és adott középre, melynél szintén Taylor került helyzetbe, de ez is kimaradt. A szünetben tehát 2-0-ra vezetett az ETO.

Csapatunk a második játékrészben letámadta ellenfelét és ez meg is hozta a várva várt lehetőségeket. Rögtön az 50. percben újabb nagy helyzet maradt ki, Szakonyi Emese szerzett labdát az ETO tizenhatosa előtt, de kihagyta a ziccert, vagy inkább Török Noémi védett, a kipattanó labdát Taylor emelte kapura, de pont a győri kapus kezébe.. Ezután a helyzet után egészen a 72. percig mezőnyben folyt a játék, egyik csapat sem tudott veszélyes lehetőséget kialakítani. A 72. percben azonban ismét a nagyon aktív Brianna Taylor került ziccer helyzetbe, de nem találta el a kaput..Óriási helyzet maradt ki ismét. 

Egy percre rá az ETO is veszélyeztetett egy távoli lövéssel, de Kiczkó Diánának nem kellett védenie, hiszen ez a lövés sem talált kaput. A 76. percben ismét Astra helyzetet láthattak a kilátogató szurkolók, Ebony Madridot találta meg Szabó Boglárka védők mögé ívelt labdája, aki olyan harminc méterről megpróbálta átemelni Török Noémi fölött a labdát, amely sikerült is, de az emelés a kapu előtt lepattant és nem a hálóba, hanem a kapu fölé kanyarodott..

A következő 2-3 percben a győriek pillanatai következtek, először Tiffany Cameron beadása után Süle Dóra próbálkozott távoli lövéssel, de Kiczkó Diána könnyedén fogta a próbálkozást, majd Herczeg Andrea lövése pattant meg a védőkön és a kapufa mentett. A 91. percben még egy szabadrúgást követően veszélyesen kanyarodott a labda Szabó Boglárka felé, de Török Noémi előbb ért oda, így maradt a 2-0 az ETO javára.

Összegezve a találkozót bizony ha a lányok a befejezéseknél pontosabbak akár pontot, pontokat is szerezhettek volna. Az is a csapat védekezését dicséri, hogy a második játékrészben kapusunknak, Kiczkó Diának szinte nem volt védenivalója, ellenben Török Noéminek többször is tisztáznia kellett. Nagyot küzdöttek a lányok, megérdemeltek volna legalább egy pontot a helyzetek és játék képe alapján.

Hétvégén a Ferencváros vendégeként lép pályára csapatunk.

Hajrá Astra!