Rangadót nyertek a lányok!🤩👏

Astra HFC – Fehérvár FC 2-1 (2-0)
g: Nádudvari Anna, Godzsa Ivett

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Reibl Orsolya – Szenyán Melinda, Pap Nóra, Nádudvari Anna, Turbucz Anna, Fejér Zsuzsanna, Balogh Orsolya, Balogh Mercédesz, Oravecz Emma, Angyal Dorottya, Godzsa Ivett, Bagdi Alina Doroti, Lukács Adrienn

U19-es csapatunk az első forduló óta először játszott igazi rangadót. Olyan csapat érkezett szombaton a Goldball Parkba, aki egészen a 10. fordulóig veretlen volt és csak ebben a fordulóban a listavezető szekszárdi lányok ellen szenvedett vereséget. Már a bemelegítésnél látszott, hogy ez másmilyen mérkőzés lesz az eddig megszokottnál és valóban így is történt. Az első perctől kezdve egymásnak esett a két csapat, de veszélyes helyzetet inkább lányaink tudtak kialakítani. A 17. percben Godzsa Ivett szögletrúgását követően Nádudvari Anna találta el jól a labdát, amellyel megszerezte csapatunk a vezetést, majd a 25. percben Godzsa Ivett szerzett labdát az ellenfél térfelén és ziccerben nem hibázott, így már kétgólos volt az előny. Ellenfelünket megzavarta a két találat, és ha ebben a periódusban kicsit jobban koncentrálnak a lányok az utolsó passzoknál, vagy átadás helyett inkább a kaput célozzák, akkor több góllal is elléphettek volna ellenfelüktől. A lehetőségek azonban kihasználatlanul maradtak, így 2-0-ás Astra vezetéssel zárult az első játékrész.

A második negyvenöt perc nagyon hasonlított az elsőhöz, mindkét csapat nagyon küzdött, nagyon akart, de igazi nagy helyzetet sokáig egyik gárda sem tudott kialakítani. Rengeteg lehetőség azonban adódott mindkét csapat előtt, de a lehetőségből nem lett helyzet, mert a döntő momentumokban rossz döntések születtek. A legnagyobb helyzet talán támadónké, Angyal Dorottyáé volt ebben a félidőben, de tizenegy méterről nem tudott gólt elérni, ellenfelünk azonban egy szabadrúgás után igen, így már csak egy gólos volt az előny.

Érdekesség, hogy két kapus közül a fehérvári hálóőrnek volt több dolga, Reibl Orsolyának nem kellett nagyot védenie, mert ellenfelünk tulajdonképpen körülbelül háromszor tudott kapura lőni és ebből kettő szabadrúgás után történt.
Nagy dicséret illeti a lányokat, mert egy nagyon jó csapatot sikerült legyőzni úgy, hogy több hiányzónk is volt a találkozón és egyéb körülmények is nehezítették a játékot…

Igazi csapatmunka kellett ehhez a győzelemhez és tiszta fej, ami meg is volt a lányokban, így csapatunk pontszámba beérte a második helyen álló fehérvári együttest és jobb gólarányával meg is előzte!

Amennyiben csapatunknak jövő héten sikerül győzni a Kelen SC ellen, akkor három ponttal megelőzi a fehérvári lányokat és meg is közelíti ugyanennyire a listavezető Szekszárdi együttest.
Szép volt lányok! Gratulálunk!🥰👏