Nem sokon múlt a pontszerzés

11.forduló

Astra-Activtek HFC-Üllő – Puskás Akadémia FC 2-3 (1-1)
g: Szakonyi Emese (büntetőből), Kós Petra ill. Nagy Lili (2), Szemán-Tóth Barbara

Csapatunk a Simple Ligában vasárnap játszotta utolsó hazai mérkőzését Üllőn a Puskás Akadémia ellen. Bár a papírforma ellenfelünknek kedvezett, a mérkőzés csapatunk számára kezdődött jobban. 

Az akadémisták birtokolták a mérkőzés elején többet a labdát és próbáltak támadásokat vezetni. Ezek az akciók azonban nagyjából csapatunk tizenhatosa előtt elhaltak és volt olyan periódusa az első játékrésznek, amikor hiába birtokolta többet a labdát ellenfelünk csapatunk letámadásával nem tudott mit kezdeni, így gyakorlatilag nem tudta átlépni a félpályát. Ekkor született vezető találatunk is: a 18. percben hatalmasat hibázott a Puskás játékosa Grönberg, rosszul adta haza a labdát, melyre Kós Petra csapott le és a kiérkező Pongrácz Ágnes a tizenhatoson belül mondhatni elgázolta. A jogos büntetőt Szakonyi Emese értékesítette, így 1-0-ra vezetett csapatunk. A gól után sokáig mezőnyben folyt a játék, egyik csapat sem tudott helyzetet, vagy lövőhelyzetet kialakítani. A 28. percben Cremer ért fel jól egy támadáshoz, de lövését Pongrácz kiszedte a felső léc alól, az ebből következő szögletrúgás után pedig Tatai Krisztina fejelhetett teljesen szabadon, de fölé durrantott..

Ellenfelünk egészen a 34. percig nem igazán lőtt kapura, vagy jutott el egyáltalán Kiczkó Diána kapujáig. Éppen ezért kicsit váratlanul érkezett az egyenlítő találat: egy bal oldali beadás után két Puskás játékos is teljesen egyedül maradt a tizenhatoson belül, közülük Nagy Lilit találta meg a labda és közelről a hálóba fejelt.

Az egyenlítő találat után visszavette a kezdeményezést a Puskás Akadémia, amelynek az lett a következménye, hogy Nagy Lili lőtt még egy felső lécet is, de több gól már nem született, így 1-1-es döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidőt nagy tempót diktálva kezdte ellenfelünk és ennek meg is lett az eredménye, hiszen a 46. percben egy bejátszást követően Mayer Zsófia került nagy helyzetbe, de lövése a kapufán csattant. Ebben a periódusban azért eléggé nyomott a Puskás, de gólt mégis az Astra szerzett az 56. percben. Egy tizenegyes-gyanús helyzetet követően (Ebony Madrid törhetett volna kapura, de egy becsúszás megakadályozta ebben)-a játékvezetői síp néma maradt, viszont azt ezt követő bedobás után Vicsek Nóra elé került a labda, aki szépen készítette le lövésre azt Kós Petrának, aki állítgatás nélkül úgy húsz méterről a felső léc alá lőtt! 

Sokáig nem tudtunk azonban a vezetésnek örülni, hiszen öt perccel később egy szögletrúgás után Szemán-Tóth Barbara érkezett jól és egalizált.

Az egyenlítő találat után visszaállt a játék az első félidőben tapasztaltakhoz, mindkét csapat nagyon igyekezett, szerette volna megszerezni a vezetést, ezáltal nagyon kapkodó volt a játék, bármelyik együttes javára eldőlhetett volna a találkozó sorsa.  A 64. percben óriási helyzet maradt ki: Ebony Madrid lépett ki jól a védők között, de a kivetődő Pongrácz mellett nem tudta ellőni a labdát, így maradt a 2-2-es döntetlen.

A 69. percben Szabó Boglárka emelt egy labdát az ellenfél kapuja elé, de Pongrácz Ágnes jól érkezett és lehúzta a labdát.

A mérkőzés 71. percében egy gyors támadás végén Diószegi Fanni kapott egy remek labdát, amit góllal is fejezett be, de a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot.

A 74. percben a jobb oldalról a tizenhatos sarkáról végezhetett el egy szabadrúgást ellenfelünk. A labdához Nagy Lili állt oda, -akinek mint tudjuk remek a rúgótechnikája-, meg is próbálta kapura lőni és sajnos jól döntött, mert Kiczkó Diána nem tudta védeni a lövést, így megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia. A mérkőzésen tulajdonképpen először vezetett ellenfelünk, de jól időzített, hiszen csapatunk nem tudott több gólt szerezni, pedig mindent megpróbáltak a lányok. A mérkőzés hajrájában csapatunk birtokolta többet a labdát, de Halász Kinga csapata már nem hibázott, ha kellett, akkor beállt védekezni is, hogy tartsa az eredményt és gyors kontrákkal próbálkozott.

Több találat már nem született, a Puskás Akadémia 3-2-re megnyerte a találkozót. Csapatunk legalább az egy pontra rászolgált volna a mérkőzés képe alapján, de sajnos nem volt velünk a szerencse.

Az őszi utolsó mérkőzésre jövő héten szombaton kerül sor a DVTK otthonában.

Szép volt lányok! Hajrá Astra!