Győzelem a Szekszárd ellen!

Felnőtt csapatunk a 11. helyezett Szekszárdi WFC csapatát fogadta vasárnap Üllőn. A két csapat tabellán elfoglalt helye szempontjából lányaink voltak az esélyesebbek a találkozón, ennek megfelelően az első félidőben igencsak “felborult a pálya”, hiszen csapatunk óriási labdabirtoklási fölényben játszott, ellenfelünk csak pillanatokra tudott labdát szerezni. Ennek ellenére sokáig nem alakult ki jelentősebb helyzet a szekszárdi kapu előtt, hiszen ellenfelünk rendkívül szervezett, zárt védekezését nagyon nehéz volt feltörni. A 13. percben Szakonyi Emese próbálkozott egy szabadrúgással, amire a 16. percben egy kontratámadás után egy emeléssel válaszolt Ezer Anna, de néhány centimétert tévedett. Ezzel el is lőtte az első félidőben minden puskaporát ellenfelünk, csapatunknak azonban volt több lehetősége és helyzete is: Kós Petra és Ebony Madrid is többször veszélyeztetett, de próbálkozásaik nem jártak sikerrel, így 0-0-ás döntetlennel zárult az első játékrész.
A második félidőben szinte a középkezdés után egy szabadrúgásból Ezer Anna megszerezte a vezetést a vendégeknek. A találat után a szekszárdi együttes kicsit vérszemet kapott, több területet hagytak csapatunknak, amelyet okosan ki is használtak lányaink, hiszen az 52. percben Szakonyi Emese védők mögé tett labdája után Vicsek Nóra került helyzetbe, amelyet értékesített is, így ismét döntetlen volt az állás.
Küzdelmes mérkőzés kerekedett a találkozóból, de helyzete, lehetősége csak csapatunknak adódott. Sajnos több ziccer helyzet is kihasználatlanul maradt, így a gólra egészen a 77. percig várni kellett: Kós Petra remek átadása után Ebony Madrid két védőt is kicselezve talált az ellenfél kapujába és ezzel eldöntötte a mérkőzés sorsát.
A találkozó krónikájához hozzátartozik (sajnálatos módon), hogy a 74. percben Benkő Mónika helyett pályára lépő Lovász Emmát Alafi Beatrix játékvezető második sárga lap után a 91. percben kiállította.
Csapatunk ezzel a győzelemmel a hatodik pozícióba ugrott a tabellán.
A 18. fordulóban a lányok a MOL Fehérvár ellen lépnek pályára idegenben.

Astra-Activtek HFC-Üllő – Szekszárdi WFC 2-1 (0-0)

g: Vicsek Nóra, Ebony Madrid ill. Ezer Anna

Astra-Activtek HFC-Üllő: Magyar Judit – Kövy Elza, Benkő Mónika (Lovász Emma 74.), Vidács Krisztina, Véninger Tünde, Kós Petra, Szakonyi Emese, Tatai Krisztina, Erdész Fanni, Ebony Madrid, Vicsek Nóra

Szekszárdi WFC: Janecz Jessica – Csóka Panna, Rozmis Gabriella, Kágyi Árvácska (Prigli Barbara 46.), Kovács Zsófia, Schell Dorina, Kágyi Kíra, Acsádi Petra, Hortobágyi Laura (Kövesdi Dorina 82.), Nádudvari Anna (Vári Viktória 62.), Ezer Anna