Robognak tovább az U19-es lányok is

Siófoki Bányász SE – Astra HFC-Üllő 0-11 (0-5)
g:Angyal Dorottya (3), Oravecz Emma (2), Fazekas Alexa, Fejér Zsuzsanna, Almási Virág, Szuja Anna, Hollósi Tünde, Reibl Orsolya

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Bakonyi Zsófia – Bagdi Doroti, Szuja Anna, Kövy Elza, Szenyán Melinda, Fejér Zsuzsanna, Hollósi Tünde, Almási Virág (Lukács Adrienn 67.), Fazekas Alexa (Reibl Orsolya 46.), Oravecz Emma, Angyal Dorottya

Vezetőedző: Korcsogh Orsolya

U19-es csapatunk Siófokon vendégszerepelt vasárnap az U19-es bajnokság dél-nyugati csoportjának második fordulójában. Ismét nagy melegben zajlott a találkozó, melyet csapatunk most jobban kezdett, mint a Kaposvár elleni mérkőzését, hiszen már a 4. percben megszerezték a lányok a vezetést Fazekas Alexa találatával, akinek egyébként ez volt az első gólja az Astra színeiben!

Lányaink sok helyzetet alakítottak ki, habár nem mindig volt könnyű feltörni ellenfelünk zárt védekezését. Az első játékrészben -bár ennél is több komoly helyzet volt – ötször volt eredményes a csapat, a második félidőben pedig hatszor sikerült a siófoki kaput bevenni. Ebben a negyvenöt percben is több lehetőségünk akadt a gólszerzésre, hiszen ellenfelünk nem tudott kijönni saját térfeléről, bár ők is küzdöttek becsülettel az óriási nagy hőséggel is.
A vége 11-0 lett lányaink javára és amit még ki kell emelnünk az az, hogy nem csak Fazekas Alexa szerzett első Astrás gólt, hanem Almási Virág is, illetve Hollósi Tünde először ért el találatot az U19-es korosztályban!

Vezetőedzőnk, Korcsogh Orsolya mondott néhány szót a mérkőzésről: ”Ebben a szezonban érkeztek új játékosok és ki is öregedtek néhányan, így ismét újra kell építenünk ezt a korosztályunkat. Alapvetően a lányoktól minden mérkőzésen azt kérem, hogy építsük fel a támadásainkat és bár még az elején járunk, már néhányszor sikerült igazán jól végrehajtani ezt a feladatot, de még magabiztosabbnak és türelmesebbnek kell lennünk, hogy igazán jól működjön a dolog. Lőttünk 11 gólt, amelyekből néhány kifejezetten szép támadás végén született, mégis azt mondom, hogy még aktívabbnak kell lenni néhány játékosnak az ellenfél kapuja előtt ahhoz, hogy még tudatosabbak legyenek a támadásaink, -bár a második félidőben már ebből is többet láttam-. Örülök neki, hogy több játékos is eredményes volt, ami a csapat érdeme összességében, valamint annak még jobban örülök, hogy rendkívül jó a hangulat nálunk, a lányok nagyon jól teljesítenek az edzéseken, illetve a mérkőzéseken is igyekeznek felszabadultan játszani és maximálisan segíteni egymást!”

U19-es csapatunk ezen a hétvégén szombaton fogadja majd a Csepel FC együttesét a Goldball Sporttelepen.

A mérkőzésről készült remek fotókat köszönjük Jánosi Zsoltnak!

Szép volt lányok! 👏Hajrá Astra!💪🤩💗🖤