Döntetlen a bajnokin

Vasas Kubala Akadémia – Astra HFC-Üllő 0-0

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Erdődi Dóra – Torma Lara, Sipos Enikő, Nagy Emília, Kuprák Lívia, Urbán Anita, Szolnoki Gréta, Molnár Kinga, Kincses Nadin, Kreisz Norina, Rieth Marina, Bukor Janka, Nagy Szonja, Négyesi Boglárka, Kovács Boglárka

U14-es csapatunk vasárnap a Vasas vendége volt a Fáy utcában. Ellenfelünk és lányaink is győztek az első fordulóban, így mindkét csapat lelkesen várta a következő mérkőzést, mondhatni rangadó jellegű találkozó várt a lányokra. Jól gondoltuk, valóban komoly és jó mérkőzést játszott egymással a két csapat, amely 0-0-ás döntetlennel végződött.

Vezetőedzőnk, Kuprák János tapasztalatai osztjuk meg a mérkőzés kapcsán:

„A mai mérkőzés előtt már sejtettük, hogy egy igazi jó meccsnek lehetünk szemtanúi, hiszen két kiváló csapat találkozott egymással. Mindkét csapat rendkívül magas tempóban játszott és az ellenfelünk sem számított ilyen kemény ellenfélre.
Belülről úgy éreztem, hogy folyamatosan közelebb kerülünk a győzelemhez, mert merünk több kockázatot vállalni, mint a Vasas. Számos szép támadást vezettünk és minden negyedben alakítottunk ki lehetőségeket. Sajnos volt néhány helyzetünk, ahol a kapufát találtuk el, valamint az ellenfél kapusa is kiválóan védett!
Labdabirtoklásban, játék építésben és átmenetekben is sikerült picit feljebb tornásznunk magunkat az ellenfélhez képest, azonban sajnálom, hogy néhány lehetőségünket nem sikerült gólra váltanunk… Úgy éreztem, hogy közelebb vagyunk a mérkőzés megnyeréséhez, de hiányzott a kapu előtt az a különleges góllövési vágy, amikor mindenáron a hálóba akarsz találni, ha törik, ha szakad..
Emiatt reálisnak tartom a 0-0-ás eredményt, mert tudatosítanunk kell a gyerekekben, hogy a kapu előtt is 100%-os mentalitásra és akaratra van szükség. Nem lehet kételkedni magukban és amit lehet, azt be kell rúgni! Ebből a mérkőzésből is sokat tanultunk és biztos vagyok benne, hogy a jövőben még jobbak leszünk.”

Sajnos a mérkőzés 81. percében második sárga lap után játékosunkat Torma Larát kiállította Kalmár István játékvezető, így neki a szombati, Soroksár elleni rangadót mindenképpen ki kell majd hagynia.

Szép volt lányok! 👏
Hajrá Astra!💪🥰