Megérdemelt győzelem vezéráldozattal

7.forduló

Soroksár SC – Astra HFC-Üllő 0-1 (0-1)
⚽Szakonyi Emese (21.)

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Magyar Judit – Pap Nóra, Véninger Tünde, Kövy Elza, Csolti Réka – Vidács Krisztina, Erdész Fanni, Dr.Tatai Krisztina (Lovász Emma 60.), Szakonyi Emese, Antalicz Alexandra – Tőzsér Vanda (Kós Petra 56.), Balogh Orsolya, Almási Virág, Gelb Mónika

NBI-es csapatunk vasárnap a 7. fordulóból előrehozott mérkőzésen lépett pályára a Kocsis Sándor Sportközpontban a Soroksár SC ellen.
A mérkőzés nagy részében csapatunk dominált, de az aznapi, órákig tartó esőzés eredményeképpen eléggé csúszott a pálya talaja és ez mindkét csapatnak okozott nehézséget a mérkőzés folyamán. A találkozó elején letámadtak lányaink, jelezvén, hogy gólt, gólokat akarnak szerezni és ez jól is sült el, hiszen a 21. percben egy beadás után Szakonyi Emese érkezett jól a soroksári kapu elé és megszerezte a vezetést csapatunk javára. Valószínűleg akkor még senki sem sejtette, hogy ez a találat fogja eldönteni a mérkőzés sorsát, hiszen csapatunk nagyon veszélyesen játszott, amelynek az eredménye több kihagyott lehetőség, két csattanós felső léc, illetve két órási helyzet, amelyet ellenfelünk kapusa bravúrral tudott hárítani. A Soroksárnak is akadt lehetősége és bár csak pontrúgásokból veszélyeztettek a sárga-feketék sajnos sok kapu közeli szabadrúgást végezhettek el, amelyek többnyire a pálya talaja, vagy ki nem kényszerített hibák után születtek,.A hibák egyébként mindkét csapat játékosaira jellemzőek voltak, ami nem is csoda, hiszen nagy volt a tét, éppen ezért bár lányaink nagyon fegyelmezetten és szervezetten játszottak, az egygólos előny még adott ellenfelünknek hitet akár az egyenlítésre, illetve a fordításra is, ezért végig nagyon feszült volt a találkozó. Nagyon kellett koncentrálnia csapatunk kapusának Magyar Juditnak is, aki egyébként a második játékrészben két extrát is védett!
Összességében a tudatosabb, fegyelmezettebb játékot produkáló csapatunk teljesen megérdemelten gyűjtötte be a három pontot, ráadásul a lányoknak ez már a harmadik találkozójuk volt, amikor aktuális ellenfelük nem tudta bevenni a kapujukat!

A mérkőzés 60. percében játékosunk, Dr. Tatai Krisztina súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, jobbulást kívánunk neki és reméljük, hogy a sérülés inkább csak súlyosnak tűnt, de végül gyorsan felépül majd belőle!

A lányok ezen a hétvégén nem játszanak bajnoki mérkőzést, mert a Simple Női Kupa 4. fordulójában lépnek majd pályára Szekszárdon!