Sok helyzet és kilenc gól Pakson

Paksi SE – Astra HFC-Üllő 0-9 (0-2)
⚽Angyal Dorottya (3), Oravecz Emma (3), Fejér Zsuzsanna, Szuja Anna, Lusinszki Fruzsina (öngól)

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Reibl Orsolya (Bakonyi Zsófia 52.) – Bagdi Doroti, Szuja Anna, Dudás Evelin, Lukács Adrienn, Hollósi Tünde, Fejér Zsuzsanna, Angyal Dorottya, Oravecz Emma, Szenyán Melinda, Fazekas Alexa (Puskás Nelli 46.)

U19-es csapatunk vasárnap délelőtt Pakson lépett pályára az U19-es bajnokság dél-nyugati csoportjának negyedik fordulójában.
A mérkőzésen csapatunk birtokolta többet a labdát, már az első perctől kezdve a paksi térfélen folyt a játék, mégis az első helyzet a hazaiaké volt, amelyet Reibl Orsolyának kellett bravúrral hárítania. Bár ezzel előtte majdnem minden puskaporát ellenfelünk (a második játékrészben még egy kapufát is lőttek), minden találatért meg kellett dolgoznia lányainknak, különösen az első félidőben. Sok helyzet és lehetőség adódott csapatunk előtt, amelyből több kapuközeli ziccer maradt ki, valamint lányaink rengeteg átlövéssel is próbálkoztak, amelyből végül Fejér Zsuzsanna bombája a 19. percben már végre utat talált a paksi kapuba. Csapatunk továbbra sem lassított, így néhány perccel később Hollósi Tünde jobb oldali beadása után a labda végül egy hazai védőről került a hálóba. Bár kétgólós előnnyel fordultak lányaink a második félidőre, ez akár háromszor is több lehetett volna, ha nem maradnak ki a helyzetek.
A második játékrész elején aztán gyorsan eldöntötte csapatunk a mérkőzés sorsát, hiszen öt perc alatt három gólt is sikerült szerezni, Oravecz Emma és Angyal Dorottya duplájával már 5-0-ra vezettek a lányok az 55. percben. A fennmaradó időben már csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz a vége, hiszen valóban futószalagon jöttek a helyzetek, lehetőségek, nagy területek adódtak lányaink előtt, hogy szinte minden támadást lövéssel fejezzenek be.
Sok helyzet, les miatt meg nem adott találat és még négy gól történt a hátralévő 35 percben. Angyal Dorottya és Oravecz Emma végül mesterhármast ért el, illetve Szuja Anna is betalált egy szögletrúgás után. Azonban ha válaszhatunk mezőny legjobbját, akkor Hollósi Tünde az, aki igazán megérdemli ezt a címet, hiszen a legtöbb támadásból, labdaszerzésből kivette a részét és elképesztő mezőny-munkájával hozzájárult csapatunk nagyarányú győzelméhez!

A mérkőzésen először kapott lehetőséget az U19-es csapatban U16-os játékosunk Puskás Nelli, aki remekül szállt be a találkozóba, hiszen nagyon bátran és ügyesen játszott a nagyobbak között is.

Lányaink a következő fordulóban a HR-Rent Kozármisleny csapatát fogadják majd a Goldball Parkban.