Fontos három pont a rangadón!

Újpest FC – Astra HFC-Üllő 1-4 (1-3)
⚽Pap Nóra (2), Angyal Dorottya, Kövy Elza

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Schvirján Dóra – Bagdi Doroti (Reibl Orsolya 75.), Szuja Anna, Kövy Elza, Dudás Evelin (Fazekas Alexa 75.), Fejér Zsuzsanna, Hollósi Tünde, Pap Nóra, Antalicz Alexandra (Szenyán Melinda 29.), Almási Virág, Angyal Dorottya, Bakonyi Zsófia, Lukács Adrienn, Oravecz Emma

U19-es csapatunk az Újpest kérésének eleget téve hétközben játszotta le a dél-nyugati csoport 6. fordulójának rangadóját a lila-fehérek otthonában. Ellenfelünk is hibátlan mérleggel büszkélkedhetett eddig a szezonban, még a tavalyi bajnok szekszárdi együttest is legyőzte, így biztosak lehettünk benne, hogy szoros, jó mérkőzésre van kilátás.
Nem is tévedtünk ezzel kapcsolatban, egy nagyon masszív csapattal találkoztak lányaink és bár a 4. percben az Újpest szerzett vezetést egy gyors kontra után, ezzel gyakorlatilag el is lőtte minden puskaporát ellenfelünk. Az újpesti találatig is csapatunknak voltak nagyobb helyzetei, – egy zúgó kapufa is – és az első félidőben olyan jól játszottak a lányok, hogy csak idő kérdése volt az egyenlítés és a vezetés megszerzése is. A 19. percben egy sarokrúgás után Pap Nóra jóvoltából megszületett az egyenlítő találatunk, majd három perccel később egy szép támadás végén Angyal Dorottya is bevette az újpesti kaput és máris csapatunknál volt az előny! Az első játékrész leginkább csapatunk helyzeteiről szólt a továbbiakban is, ellenfelünk inkább abból tudott lehetőséget teremteni, hogy többször hoztunk rossz döntést, ki nem kényszerített hibák csúsztak lányaink játékába. Ezeket igyekezett kihasználni az újpesti csapat, de igazi helyzetig már nem jutottak el. A több rossz döntésben az is benne volt, hogy ebben a szezonban nem játszottak még a lányok komolyabb szoros találkozót, így érthetően jobban izgultak a kelleténél, de a támadásaink az első félidőben továbbra is paradésak voltak! Bár Kövy Elza egy szögletrúgás után tovább növelte az előnyünket, nagyon sok helyzet kimaradt, így a félidei 3-1-es Astra vezetés ellenfelünk számára is kedvező volt.
A szünet után szinte azonnal sikerült a negyedik találatot is megszerezni, Pap Nóri körülbelül 25 méterről óriási gólt lőtt az újpesti kapuba! Ettől a találattól ellenfelünk egy kicsit megtörni látszott, de továbbra is nagyon kellett koncentrálni a lányoknak, leginkább a saját játékunkra, hogy ne adjunk lehetőségeket az újpestiek kezébe. Bár több gól már nem született a hátralévő időben, helyzetek és lehetőségek bőven adódtak még, amelyekből több is lehetett volna, ha kicsit pontosabban céloznak a lányok. Ellenfelünknek egy nagyobb helyzete volt a második játékrészben, amely szintén egy rossz döntésünk után született, de ezt Schvirján Dóra hárítani tudta!
Összességében U19-es szinten egy nagy iramú jó mérkőzést játszottunk az Újpest csapatával és aláírnánk azt is, ha ebből sokkal több lehetne a szezonban, mert itt bizony sokat kellett tenni mindenkinek a győzelemért és az ilyen találkozók visznek bennünket igazán előre!

Csapatunk játékosa Bagdi Doroti remekül játszott a találkozón, az ő gondolatai következnek a mérkőzésről: ”Tegnap az Újpest ellen játszottunk, aki az egyik legkeményebb ellenfél a bajnokságban. Sokat készültünk erre a mérkőzésre. Összeszedetten, csapatként, játszottunk, mindenki küzdött a győzelemért. Én személy szerint stresszesen álltam a meccs elé, tudtam hogy a szezonban eddig ez lesz a legnehezebb meccsünk, de úgy gondolom, én is sokat ki tudtam hozni magamból, amire tudok építkezni. Gratulálok az újpesti lányoknak is, szépen játszottak! ”

A lányok legközelebb szombaton fogadják a Kelen SC együttesét a Goldball Sporttelepen.