Az akarat diadala

Astra HFC-Üllő – Kelen SC 5-0 (1-0)
⚽Oravecz Emma (2), Almási Virág, Fejér Zsuzsanna, Reibl Orsolya

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Bakonyi Zsófia – Bagdi Doroti, Szuja Anna, Dudás Evelin, Lukács Adrienn (Reibl Orsolya 46.), Hollósi Tünde, Fejér Zsuzsanna, Puskás Nelli, Almási Virág (Fazekas Alexa 61.), Szenyán Melinda, Oravecz Emma.

Vezetőedző: Korcsogh Orsolya

U19-es csapatunk szombaton fogadta a Kelen SC együttesét a Goldball Sporttelepen az U19-es bajnokság dél-nyugati csoportjának 7. fordulójában. Sajnos nem tarthatott a csapattal egyik meghatározó játékosunk Angyal Dorottya, aki egy váratlan esemény következtében kórházba került. Természetesen ez a történés először eléggé megrázta lányainkat, de utána megpróbáltak Dóriért is játszani és ez volt az a plusz motiváció, amely győzelemre vitte a csapatot szombaton. Az eredményből nem látszik, de nehéz mérkőzésen vannak túl lányaink, hiszen bár csapatunk birtokolta többet a labdát a találkozón, ellenfelünk masszív, zárt védekezését nehezen tudták feltörni a lányok. Emellett a mérkőzés elején a Kelen kontrák is okoztak némi veszélyt a kapunk előtt, de ahogy rendeztük a sorokat, már tulajdonképpen semmilyen védeni valója nem volt kapusunknak, Bakonyi Zsófinak. A játék elég hektikus volt ezen a napon, hiszen volt, hogy kapkodtak a lányok, így több ki nem kényszerített hibát vétettünk, máskor meg szépen építettek támadást, de a végébe csúszott pontatlanság, így a helyzetek kimaradtak. Még Oravecz Emma 17. percben szerzett találata sem nyugtatta meg igazán a csapatot, a jég inkább a második félidő elején tört meg, amikor Oravecz Emma megszerezte önmaga és a csapat második találatát, majd négy perccel később Almási Virág is eredményes volt. A három gólos vezetés után nyugodtak meg talán a lányok, hiszen ezután felszabadultabban játszott a csapat, és több helyzetet is ki tudott alakítani ellenfele kapuja előtt. Fejér Zsuzsi szabadrúgás góljára talán még ő mag sem számított, hiszen a szabadrúgást beadásnak szánta, de ellenfelünk kapusa elnézte a labdát, így az a hálóban kötött ki. Az ötödik találat pedig egy szép támadás végén született, Almási Virág bal oldali beadására érkezett remekül Reibl Orsolya és senkitől sem zavartatva a kapuba pörgette a labdát.

Összességében lányaink teljesen megérdemelten nyertek és ezzel a győzelemmel 7/7 a mérlegük a a dél-nyugati csoportban.

Most két hét pihenő következik utánpótlás válogatott programok miatt, így legközelebb november 12-én, Szekszárdon lépnek pályára a lányok!