Gólzápor Üllőn

Astra HFC-Üllő – Újpest FC 13-1 (6-1)
⚽Balla Fanni (4), Marek Réka (3), Plank Hanna (3), Nosztrai Vivien (3)

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Szabó Anna (Vidra Anna 41.) – Fésűs Janka, Plank Hanna (Tuba Lujza 60.), Nosztrai Henrietta, Rojtos Bernadett, Balla Fanni, Puskás Nelli (Dóka Gréta 60.), Rácz Karina, Kraudy Laura (Barkó Zeline 66.), Nagy Dóra (Nosztrai Vivien 41.), Marek Réka
Vezetőedző: Király Bianka

U16-os csapatunk a 9. fordulóhoz érkezett a bajnokság dél-keleti csoportjában és 100%-os teljesítménnyel fogadta vasárnap aktuális ellenfelét, az Újpest együttesét Üllőn.
Elég hamar, már a mérkőzés elején eldőlt, hogy bár esős időjárás nem lesz, de valószínűleg a góleső nem fog elmaradni ezen a találkozón sem, hiszen csapatunk a kezdősípszót követően azonnal magához vette a kezdeményezést és már az 5. percben megszerezte az a vezetést Marek Réka találatával. A mérkőzés az eddigi találkozókhoz hasonlóan zajlott, igazából az volt a kérdés, hogy mennyi lesz majd a vége. Bár a lányok a vezető gól után tartottak egy körülbelül tíz perces gólszünetet, de utána beindult a gépezet, így az első játékrészben hat gólig jutott csapatunk. Igaz, az Újpest tudott szépíteni 4-0-ás Astra vezetés után, de gyakorlatilag többször nem tudtak semmilyen veszélyt kialakítani csapatunk kapuja előtt.
A második játékrészben sem változott semmit a játék képe, a vége végül 13 gól lett, amelyből Balla Fanni négyet szerzett és hárman is mesterhármast értek el, hiszen Plank Hanna, Marek Réka és Nosztrai Vivien is háromszor zörgette meg az újpestiek hálóját. Persze volt még ezen felül is a lányoknak lehetősége és helyzete is, de így is szép, fölényes győzelmet aratott a csapat és továbbra is 100%-os teljesítménnyel vezeti a dél-keleti csoport tabelláját!
Teszik mindezt úgy, hogy az első fordulóból a BVSC elleni mérkőzésüket még nem játszották le a lányok, de ezen a hétvégén kiegyenesedik majd a tabella, hiszen ezt a találkozót szombaton pótolják majd a felek.
A lányoknak három mérkőzésük van még hátra az őszi szezonból és könnyen lehet, hogy nem találnak majd legyőzőre a 2023-as évben!
A mérkőzésről remek fotók is készültek, amelyeket IDE kattintva lehet megtekinteni!