Nem bírtak egymással a felek Üllőn

8.forduló

Astra HFC-Üllő – DVTK 0-0 (0-0)

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Schvirján Dóra – Kövy Elza, Véninger Tünde, Vidács Krisztina, Csolti Réka, Lovász Emma, Balogh Orsolya, Kós Petra, Gelb Mónika, Szakonyi Emese, Antalicz Alexandra (Tőzsér Vanda 68.) – Magyar Judit, Almási Virág, Szuja Anna, Hollósi Tünde

Vasárnap, a Simple Liga 8. fordulójában NBI-es csapatunk a DVTK együttesét fogadta Üllőn. Betegségek és sérülések miatt lányaink felkészülése ezen a héten nagyon nehézre sikeredett, ráadásul az állandó sérültek mellé most még Pap Nóra is kidőlt a sorból betegség miatt, így ismét változtatni kellett a kezdőcsapaton. Már néhány hete tart ez a mondhatni “nehézségi sorozatunk”, talán egymás után kétszer nem is sikerült ugyanazt a kezdőcsapatot pályára küldenie vezetőedzőnknek és ez egyáltalán nem könnyíti meg csapatunk dolgát.

Az első félidőben nehezen találta a rést egymáson mindkét együttes, így kevés lehetőség, illetve helyzet alakult ki, bár talán csapatunk közelebb állt a gólszerzéshez, mint ellenfele, még úgy is, hogy az első helyzet a miskolci csapat előtt adódott, de a kapufa menteni tudott. A 12. percben például Gelb Mónika egy bal oldali beadás után eredményes is volt, de les miatt nem adta meg a találatot a játékvezető, majd a 32. perc környékén hasonló koreográfia után, ismét Gelb Móni került helyzetbe, ezúttal egy jobb oldali beadásra érkezett jó ütemben, de sajnos a kapus kezébe emelte a labdát. Adódott még néhány lehetőség Kós Petra előtt is az első játékrészben, de nem sikerült bevenni a DVTK kapuját, így gólnélküli döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.
A második félidőben csapatunk inkább kontrajátékra rendezkedett be, ellenfelünk birtokolta többet a labdát és játszott fölényben, de csak pontrúgásokkal, szabadrúgásokkal, átlövésekkel tudtak operálni a piros-fehérek, igazi ziccerig nem jutottak el, mert csapatunk védelme jól zárt, szinte minden lehetőség előtt odaért egy láb, amely tisztázni tudott. A távoli lövésekkel pedig ezen a napon Schvirján Dóra eszén nem tudott túljárni ellenfelünk, kapusunk gyakorlatilag lehúzta a rolót, így hiába játszott fölényben a DVTK nem tudott gólt szerezni. A slusszpoén a 90. percben jöhetett volna, hiszen Gelb Mónika kapott egy remek indítást, amelyet -bár védők fogták közre- még kapura tudott ívelni, de sajnos célt tévesztett…Talán ez volt a meccslabda, hiszen néhány perc múlva lefújta a játékvezető a találkozót, így 0-0-ás döntetlennel ért véget a mérkőzés.
Összességében ha az egész mérkőzést nézzük igazságos döntetlen született, bár kicsit maradt bennünk hiányérzet Gelb Mónika lesen megállított találata kapcsán, valamint a 90. percben kihagyott helyzet miatt.
Jelenleg a tabella 5. helyén állnak lányaink 11 ponttal holtversenyben a Szekszárd és a DVTK együttesével, de jobb gólkülönbsége miatt csapatunk az ötödik és ez annak is köszönhető, hogy sokadik mérkőzésén nem kapott gólt a csapat. Gyakorlatilag tizenkét élvonalbeli együttesből a negyedik legkevesebb gólt kapták lányaink.

Csapatunk a héten nem játszik mérkőzést a válogatott szünet miatt, de szükség is van a pihenőre, hogy rendezzük a sorokat, a betegek, sérültek meggyógyuljanak, hiszen jön az utolsó négy találkozó az őszi szezonban, amelyeken szeretnénk még pontot, pontokat szerezni.