GYŐZELEMMEL felérő vereség

MTK Budapest – Astra HFC-Üllő 5-3
g:Molnár Kinga (3)

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Kálmán Rozália – Torma Lara, Négyesi Boglárka, Nagy Emília, Bukor Janka, Urbán Anita, Nagy Szonja, Molnár Kinga, Kincses Nadin, Sipos Enikő, Kreisz Norina, Kovács Boglárka, Kuprák Lívia.
Vezetőedző: Kuprák János

Nagyon jó mérkőzésre volt kilátás szombat délelőtt 10.00 órától az MTK Salgótarjáni úti Sporttelepén, hiszen két nagyon jól felkészített csapat találkozott egymással. Óriási dolog az Astra számára az, hogy elmondhatjuk, hogy U14-es csapatunk az elmúlt egy év során a sok-sok edzésének és megfelelő számú mérkőzés-tapasztalatának köszönhetően annyit fejlődött, hogy az utolsó őszi fordulóban nagybetűs rangadóra készülhetett az MTK ellen!
A mérkőzés első percétől kezdve rangadóhoz méltóan mentek bele a lányok a találkozóba, így az első negyedben nagyon nagy mezőnyfölényben tudott játszani csapatunk, állandó nyomás alatt tartotta ellenfelét, de két szabadrúgás gólnak köszönhetően mégis az MTK szerzett vezetést.
A második negyedben is lányaink domináltak, rendre a mi akaratunk és játékunk érvényesült, de a sok kialakított helyzet és lehetőség sajnos kimaradt.
A harmadik negyedben kezdett kicsit kiegyenlített lenni a mérkőzés, de lehetőségek és helyzetek tekintetében még mindig lányaink álltak jobban és most nem is hibáztak! Pontosabban Molnár Kinga volt az, aki ki tudta használni a helyzeteit – háromszor is eredményes volt – és ezzel 3-3-as döntetlenre álltak a csapatok az utolsó negyed előtt!
A negyedik negyed már inkább kiegyenlítettebb játékot mutatott, de ellenfelünk ebben a játékrészben is inkább csak kontrákkal tudott a térfelünkre kerülni. Megvoltak a lehetőségeink, hogy a rangadóból győztesen jöjjünk ki, de a nagyot küzdő MTK mellett a szerencsével sajnos hadilábon álltunk, így ellenfelünk 5-3-ra megnyerte a találkozót.

Vezetőedzőnk, Kuprák János véleménye a mérkőzésről: “Összességében eredménytől függetlenül nagyon boldog és büszke vagyok a lányaimra, mert fantasztikus játékot tudtunk produkálni és mindezt nagyon magas iramban tettük, úgyhogy ez stábunknak sokkal nagyobb győzelem mint a három pont megszerzése. Nagy dicséret illeti az MTK játékosait is, mert kevés olyan csapat van, akik az első két negyed nyomását így kibírta volna, mind fizikálisan mint mentálisan. Játékunk és hozzáállásunk tökéletes volt, de hasznos vereséget szenvedtünk, mert lányaim tapasztalhatták élesben, hogy milyen jelentősége van akár az első gól megszerzésének, vagy hogy a kapu előtt higgadtnak és kreatívnak kell lenni és nem az a cél, hogy megszabaduljanak a ziccer helyzettől. A mérkőzés visszacsatolást adott számunkra, hogy gyerekeink és edzőink is nagyon jó munkát végeznek napról napra és hétről hétre!! Sok ilyen mérkőzésre lenne szükség az utánpótlásban, mert ez az 5-3-as vereség tízszer nagyobb győzelem volt a fejlődésünkben, mint egy nagyarányú győzelem.”

Csapatunk ezzel a mérkőzéssel lezárta az őszi szezont, és óriási eredmény, hogy bronzérmes pozícióban telel a dél-keleti csoport tabelláján!