Fordulatos mérkőzésen bosszantó vereség

Astra-HFC-Üllő – Almásfüzitői SC 4-5 (2-3)
g:Fésűs Janka (2), Puskás Nelli, Marek Réka

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Vidra Anna – Fésűs Janka, Balla Fanni, Puskás Nelli, Marek Réka, Dóka Gréta, Plank Hanna, Rojtos Bernadett, Nagy Dóra, Piricz Eszter, Barkó Zeline

Vasárnap a 6. fordulóval folytatódott az U17-es futsal bajnokság. A lányok hazai pályán, Üllőn fogadták az Almásfüzitő együttesét. Sajnos többen is hiányoztak csapatunkból betegség és egyéb elfoglaltság miatt és bár jól kezdtek a lányok, a hiányzókat a későbbiek folyamán megérezte a csapat.
Az ötödik percig minden simán ment, 2-0-ra vezettek lányaink, majd következett egy hosszabb rövidzárlat. Szétesett a játékunk, amelyet ellenfelünk ki is tudott használni, hiszen nemcsak hogy kiegyenlített, de át is vette a vezetést a mérkőzés 30. percében, majd az 59. percben kétgólosra növelte előnyét. Ekkor fordult a kocka, lányaink ismét magukra találtak és Marek Réka, valamint Fésűs Janka találatával tíz perc alatt ismét nyitottá tette csapatunk a találkozót. 4-4-ről indult a mérkőzés véghajrája, az utolsó másfél perc, amelyben gyakorlatilag bárhogy alakulhatott volna a végeredmény. Akár lányaink is nyerhettek volna, de akár döntetlen is állhatott volna a végén az eredményjelző táblán, de végül ellenfelünk egy egyéni hiba után gólt szerzett és ezzel eldöntötte a mérkőzés sorsát.
Lányainknak nem csak a hiányzók adta nehézségekkel, hanem ellenfelük kellemetlen, néhol durva játékával is meg kellett küzdeniük, valamint a játékvezetés is hagyott némi kívánnivalót maga után. A második félidőben nem kaptunk meg egy büntetőt, rosszul számolták a szabálytalanságokat is (szerintünk már összegyűlt a hatodik fault is), valamint ötig számoltuk azt is, hogy kirúgás helyett csapatunknak kellett volna szöglettel jönnie… Természetesen nem ezen múlt, vagy nem csak ezen és bár a mezőny legjobbját Fésűs Janka személyében csapatunk adta, valamint Vidra Anna is jó napot fogott ki, mert remekül védett, sajnos vétettünk néhány nagyobb egyéni hibát, amely megpecsételte a sorsunkat ezen a találkozón.

A lányok jövő héten – a 7. fordulóban – a Csepel együttese ellen lépnek majd pályára.