A 2023-as évet sikeresként könyvelhetjük el az utánpótlásban

A 2023-as évünk az utánpótlás terén remekül sikerült, hiszen U19-es és U16-ös csapatunk is érmet tudott szerezni az előző szezonban. Az U19-es lányok ezüstérmet szereztek a regionális bajnokságban, az U16-os csapatunk pedig az U15-ös országos futsal bajnokságot zárta aranyéremmel. Ez a két korosztályunk ősszel is remek eredményeket ért el, hiszen mindkét csapatunk lányai pontveszteség nélkül a dobogó tetején telelnek az U19-es és az U16-os csoportjukban, valamint az U17-es futsal bajnokságban sem találtak legyőzőre. 

Nyáron óta már U14-es csapatunk is összeállt, remek ütemben fejlődnek a lányok, így ők a dobogó harmadik fokáról várják a tavaszi folytatást és több tornán is nagyon szép eredményeket értek el.  

A 2023-as év nem csak az eredmények miatt sikerült remekül -bár kétségkívül ezek is fontosak számunkra -, hanem azért is, mert nem csak csapatszinten voltunk eredményesek, hanem egyénileg is sokat fejlődtek a lányok minden korosztályunkban. Az alsó utánpótlásunk nagy számban bővült, minőségi munkát lehet már végezni a lányokkal, amely mind az U14-es, mind az U12 és U10-es bajnokságban megmutatkozik, valamint ősszel beindult az U7-U8-as korosztály toborzása is, amely a végső felépítettség szempontjából rendkívül fontos volt a számunkra. 

Az Astra Talent programja (ATP) körülbelül két éve kezdődött el aktívan működni, amely – főleg a Bozsik korosztályokat célozza meg –  szintén 2023 őszén indult be igazán. Korábban főleg Üllőn dolgoztak edzőink több óvodában, idén viszont már Budapesten is sikerült néhány plusz ovit bevonni a programba, valamint most már olyan általános iskolákkal is büszkélkedhetünk, ahol szintén a helyszínen tartanak foglalkozásokat edzőink.

Mindez nem jöhetett volna létre edzőink nélkül, akik rengeteget dolgoznak a csapatokkal, valamint a játékosok remek hozzáállása és a szülők odaadó segítsége nélkül. Kaptunk olyan segítséget is, amely a média megjelenések szempontjából is nagyon fontos számunkra, hiszen képekkel, illetve videóanyagokkal is többen segítik klubunk munkáját az utánpótlás szempontjából. Nagyra értékeljük Jánosi Zsolt, Nagy Tamás és Jordán Marcsi munkásságát, segítségét, amely nélkül nem lennének ilyen szép színesek a híreink. 

Köszönjük mindenkinek a 2023-ban végzett munkáját, segítségét, idejét!

Folytatás 2024-ben, reméljük, hasonló sikerekkel!