2023 a felnőtt csapat szemszögéből

A Simple Női Ligában csapatunk a hetedik helyen telel 12 forduló után. A lányok 12 pontot szereztek, így a csapat szinte ugyanazt az eredményt produkálta, mint tavaly ilyenkor. 2022-ben a 12. fordulót követően szintén a hetedik pozíciót foglalta el NBI-es csapatunk és csak két ponttal szereztek többet az ideinél. 

Ez akár bravúrnak is vehetnénk, hiszen több, meghatározó játékos is távozott nyáron a keretből: Vicsek Nóra befejezte labdarúgó pályafutását, távozott Dencz Orsolya, Halla Petra, Nádudvari Anna, Benkő Mónika, valamint Ebony Madrid is, aki a csapat házi gólkirálya volt a 2022/2023-as szezonban. Részben a távozók miatt is, de aktuálissá is vált, hogy elkezdődjön egy fiatalítási folyamat felnőtt csapatunknál ezen a nyáron, így több tehetséges játékos is érkezett például az MTK együttesétől (Schvirján Dóra, Tőzsér Vanda és Almási Virág). Csolti Rékát már 2023 januárjában leigazolta klubunk, de sérülés miatt csak a 2023/2024-es szezonra vált bevethetővé, valamint Gelb Mónika is felépült keresztszalag sérüléséből. 

A nyári felkészülés célja az volt, hogy sikerüljön beépíteni a fiatalokat a csapatba, de nem csak az újonnan érkezőket, hiszen már az előző szezonban is voltak fiatal játékosaink, akik éppen csak bontogatták szárnyaikat az első osztályban. 

Az őszi szezont nagyon jól indult csapatunk számára, hiszen a lányok győzelemmel kezdtek Szegeden és a Fehérvártól is elhozták a három pontot. Ekkor még nem tudtuk, hogy milyen nehézségeket állít elénk a sors az őszi szezonban, hiszen több, meghatározó játékosunk is kidőlt a sorból. Elsőként Tatai Krisztina esett ki térdsérülés miatt és bár szerencsére a sérülés nem volt olyan komoly, mint amilyennek elsőre látszott, az őszi szezon további mérkőzésein már nem léphetett pályára. A Szekszárd elleni mérkőzés után Erdész Fanni is kidőlt a sorból és sajnos őt a komplett szezonra elvesztette csapatunk. A súlyos sérülések után jöttek a kisebb, néhány napig, esetleg néhány hétig tartó sérülések, illetve betegségek is, amelyek miatt szinte folyamatosan variálni kellett a kezdőcsapaton, vagy éppen a felállási formán, ami cseppet sem könnyítette meg sem a csapat, sem vezetőedzőnk dolgát. Ennek  ellenére mindig küzdöttek a lányok becsülettel, mindenki igyekezett ellátni mérkőzésről mérkőzésre a rábízott feladatot. Voltak nagyon jó találkozók, amelyeken erős csapatok ellen szűk vereségek születtek, de voltak olyan mérkőzések is, amelyekben sokkal több volt, mint amit végül a végeredmény mutatott. 

Hullámzóra sikerült tehát felnőtt csapatunk számára az őszi szezon, de a fent leírtak tekintetében ez nem is csoda, sőt mondhatjuk, hogy talán 1-2 mérkőzéstől eltekintve – amely akármelyik csapat életében előfordulhat – hozta a csapat amit lehetett, talán még annál többet is, hiszen – ahogy cikkünk elején említettük, szinte lemásolta az előző szezon féltávi eredményét a csapat és egy ilyen nehéz ősz után akár bravúrnak is tekinthető!

Szeretnénk megköszönni minden játékosunk, edzőnk, illetve mindazok idejét, munkáját akik segítik, támogatják csapatunkat! Köszönet jár Sajó Dórának is, aki amikor tudja, remek fotóival segít színesebbé varázsolni NBI-es csapatunk média megjelenéseit!

Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánunk! 

Folytatás januárban és reméljük, hogy a 2024-es évünk szerencsésebb lesz!