Magabiztos győzelem a bajnokin!

14.forduló
Astra HFC-Üllő – Haladás-Viktória 3-0 (1-0)
g:Dr. Tatai Krisztina, Gelb Mónika, Szakonyi Emese

Astra HFC-Üllő: Halla Petra – Pap Nóra, Véninger Tünde, Kövy Elza, Vicsek Nóra – Vidács Krisztina, Balogh Orsolya, Kós Petra – Szakonyi Emese (Szennai Tímea 80.), Dr. Tatai Krisztina (Szuja Anna 87.), Gelb Mónika – Schvirján Dóra, Antalicz Alexandra, Hollósi Tünde.

NBI-es csapatunk vasárnap azt a Haladás-Viktóriát fogadta a Simple Női Liga 14. fordulójában Üllőn, akivel szerdán már kupamérkőzésen is összecsaptak a lányok. Hétközben szoros mérkőzésen ellenfelünk tudott diadalmaskodni, de ez a bajnoki mérkőzés teljesen más képet mutatott.
Először is, aki szemfülesebb az összeállításokat illetően az láthatta, hogy felbukkant egy új/régi név csapatunkban, méghozzá Vicsek Nóráé, aki a tavaszi szezonban újra az Astrát erősíti majd.

Csapatunknak jól sikerült a regeneráció a hét második felében, így aki élőben végignézte a találkozót az láthatta, hogy nyoma sem volt játékunkban a szerdai fiaskónak. Egy más koncepcióban futballozó, frissen, motiváltan pályára lépő Astra volt a pályán és ez meg is hozta a várva várt sikert. Az első tizenöt percben tapogatózó játék folyt a pályán, ezután viszont csapatunk volt az aktívabb és alakított ki lehetőségeket ellenfele kapuja előtt. A 35. percben Tatai Krisztina volt fejjel eredményes – egy szögletet követő kavarodás után – és ezzel a találattal a szünetben 1-0-ra vezetett csapatunk!

A második játékrészben teljesen bedaráltuk ellenfelünket, a Haladásnak még csak helyezte sem volt, ellenben lányaink nagyon sok helyzetet, mi több ziccer lehetőséget dolgoztak ki. A 61. percben egy tetszetős támadás végén Gelb Mónika kétgólosra növelte csapatunk előnyét, majd a 71. percben Szakonyi Emese ritkán látott bombagólt lőtt a Haladás kapujába! Többen megjegyezték, hogy ez a gól nem csak a forduló, hanem az évad találata is lehet!
Bár futószalagon gyártotta csapatunk a helyzeteket, lehetőségeket, több találat már nem született, így lányaink 3-0-ra megnyerték a találkozót és ezzel a három ponttal egy helyet a tabellán is előre léptek!

Összességében egy mély talajú pályán a sokkal motiváltabb, nagyobb akarattal játszó csapatunk teljesen megérdemelten győzte le ellenfelét és ha kicsit pontosabbak vagyunk, akár nagyobb arányú is lehetett volna a siker!

Szeretnénk ezt a győzelmet a kilátogató családtagoknak, szurkolóknak ajánlani, valamint azoknak a játékosainknak, akik sérülés, illetve hosszabb betegség miatt nem lehettek most velünk: Erdész Fanninak, Lovász Emmának, Tőzsér Vandának, illetve Csolti Rékának.
A lányoknak nincs pihenő, a március rengeteg mérkőzést tartogat csapatunk számára.
A következő állomás a Ferencváros együttese lesz majd Üllőn!