Túlizgultuk a rangadót

Astra HFC-Üllő – Vasas Kubala Akadémia 1-3
g:Czudar Luca (öngól) ill., Sztojanovits Laura, Vám Mia Manna, Korona Alíz Tamara

Csapatunk kerete a mérkőzésen:Erdődi Dóra – Torma Lara, Négyesi Boglárka, Sipos Enikő, Bukor Janka, Urbán Anita, Szolnoki Gréta, Molnár Kinga, Kincses Nadin, Kreisz Norina, Nagy Emília, Kuprák Lívia, Nagy Szonja, Kovács Boglárka.

Két nagyon jó csapat rangadójának ígérkezett ez a mérkőzés, felfokozott hangulat uralkodott a pályán és a nézőtéren is.
Sajnos lányaink minden erőfeszítésük ellenére nem tudtak papírformát borítani és a rangadót a Vasas nyerte.
Nem kezdtük jól a találkozót, sajnos erősen érezhető volt, hogy játékosaink túlizgulták a mérkőzést. Görcsösen játszottunk, az első percekben a sorozatos pontatlanságunknak köszönhetően ellenfelünk szerzett vezetést. A kapott gól kicsit megnyugtatta a csajokat és elkezdtünk fokozni a tempót, ellenfelünket rendre a kapujuk elé szögeztük. A hibázástól való félelem és izgulás azonban a szokottnál is több pontatlanságot eredményezett. A nyomásunk idővel eredményes volt és egy szerencsés öngólal egyenlítettünk. A találat után is gőzerővel mentünk előre, folyamatosan adódtak a lehetőségeink és pár igen ígéretes támadásunk, valamint sajnos a játékvezető lemaradt két erősen büntető szagú helyzetünkről is. Ez nem törte meg csapatunkat és tovább próbálkoztunk, de sajnos egy kapunk előtti kavarodásnál kézzel értünk a labdához és a büntető értékesítésével ismét ellenfelünknél volt az előny. Ezt követően minden maradék energiájukat mozgósították a lányok, de sajnos ismét a Vasas szerzett gólt és ezzel ki is alakult a végeredmény.

Vezetőedzőnk, Kuprák János így látta a mérkőzést: “Gratulálok lányaimnak, nagyon büszke vagyok rájuk, hogy szívüket lelküket beleadták és végig a győzelemért játszottak magas sportszerűség mellett. Mindkét csapat pályán lévő játékosait hatalmas dicséret illeti a sportszerű magatartásukért mindazok mellett, hogy a nézőtérről mindkét oldalról nem egy ilyen korosztályú meccshez illő nyomás érkezett rájuk.Remélem azok a szülők, akik túlságosan kikeltek magukból mindkét oldalon erősen magukba néznek és példát vesznek a saját gyerekük által képviselt sportemberséről. Gratulálok mindkét csapat játékosainak!”

Csapatunk a következő találkozója csütörtökön egy előrehozott mérkőzés lesz a 13. fordulóból a Szolnok ellen.