Magabiztos győzelem a Soroksár ellen!

Soroksár SC – Astra HFC-Üllő 0-9 (0-1)
g:Marek Réka (4), Balla Fanni (3), Rojtos Bernadett (2)

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Vidra Anna – Fésűs Janka, Dóka Gréta (Tuba Lujza 52.), Rojtos Bernadett, Balla Fanni, Puskás Nelli, Rácz Karina (Plank Hanna 61.), Nagy Dóra, Marek Réka, Piricz Eszter, Barkó Zeline.
Vezetőedző: Király Bianka

U16-os csapatunk csütörtökön a Soroksár együttese ellen lépett pályára a dél-keleti csoport 15. fordulójában.
Az időjárás nem volt túl kegyes a csapatokhoz, hiszen nem csak egymással, hanem a nagy széllel is meg kellett küzdenie a játékosoknak. Nehéz volt megtalálni a megfelelő játékstílust, hiszen akár a talajon, akár a levegőben elfújta, vagy megtolta a labdát a szél és ez rá is nyomta a bélyegét az első félidei játékra. A másik nehézség inkább csapatunkat sújtotta, hiszen ellenfelünk (néha durva) szabálytalanságokkal tördelte a játékot, de a játékvezetők remekül kézben tartották a mérkőzést, így szerencsére senki sem sérült meg.
Az első negyvenöt percben egy jogos büntetővel vezettek lányaink, de az eredmény már ebben a játékrészben sem tükrözte hűen a játék képét.
A második félidőben aztán megérkeztek a gólok is, a lányok remekül álltak a mérkőzéshez, próbáltak tempót diktálni és ez meg is hozta a várva várt eredményt. Egyik gólszerzőnk sem állt meg egy találatnál, hiszen Marek Réka mesterhármast ért el ebben a játékrészben és így a büntetővel együtt négyszer talált a soroksári kapuba. Balla Fanni szintén mesterhármassal büszkélkedhet, míg Rojtos Betti kétszer mattolta ellenfelünk kapusát.
9-0-ra nyertünk, de emellett még nagyobb pozitívum, hogy jól játszottak a lányok és sikerült mentálisan is felpörögni erre a találkozóra, amivel korábban sokszor hadilábon állt csapatunk.

Most kap a csapat némi pihenőt a Húsvétra, hiszen jövő héttől keményebb küzdelmek várnak a lányokra. A következő három hétben sok minden eldől, gyakorlatilag ez a három hét lesz U16-os lányaink idei szezonjának legfontosabb időszaka!