Nyolc gól a Csepel ellen

Csepel FC – Astra HFC-Üllő 0-8 (0-2)
g:Angyal Dorottya (3), Puskás Nelli, Kövy Elza, Oravecz Emma, Szuja Anna, Hollósi Tünde

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Reibl Orsolya (Bakonyi Zsófia 64.) – Bagdi Doroti, Szuja Anna, Oravecz Emma, Szenyán Melinda, Puskás Nelli, Hollósi Tünde, Fejér Zsuzsanna (Fazekas Alexa 13.), Kövy Elza, Pásztor Lea, Angyal Dorottya.
Vezetőedző: Korcsogh Orsolya

U19-es csapatunk Nagypénteken a Csepel FC ellen lépett pályára a Csepel Stadionban.
Lányaink remekül felkészültek a találkozóra, mert momentumot sem hagytak ellenfelüknek, gyakorlatilag a mérkőzés 95 százalékában a Csepel FC át sem lépte a félpályát.
Már a negyedik percben megszerezte csapatunk a vezetést, amikor Kövy Elzával szemben szabálytalankodott egy csepeli védő a büntetőterületen belül. A jogos tizenegyest Oravecz Emma magabiztosan értékesítette.
A magas labdabirtoklási különbség ellenére az első játékrészben még nem sikerült annyi helyzetet kidolgozni, amennyit a játék képe igazolt volna. Rengeteg lehetőség volt, amelyből lehetett volna komolyabb helyzet, de az utolsó passzok, illetve döntések nem mindig sikerültek jól. A 41. percben aztán egy szép, kijátszott támadás végén Kövy Elza passzolta be közelről a csepeli kapuba a labdát, így 2-0-ás Astra vezetéssel vonultak szünetre a csapatok. Az első félidő krónikájához még hozzátartozik, hogy a mérkőzés 13. percében csapatkapitányunk, Fejér Zsuzsanna komoly bokasérülést szenvedett, így nem tudta folytatni a játékot.
A második játékrészben a lehetőségekből már rengeteg helyzetet is ki tudtak dolgozni a lányok. Szemre is tetszetős játékkal rukkolt elő a csapat és bár nem sikerült mindent értékesíteni, így is szebbnél szebb találatok születtek. Angyal Dóri meg sem állt a mesterhármasig, Puskás Nelli, Hollósi Tünde és Szuja Anna pedig átlövésből vette be a csepeli kaput.
Összességében a lányok leginkább a második félidőben, szép játékkal, magabiztosan húzták be a három pontot.

Vezetőedzőnk, Korcsogh Orsolya így értékelt a mérkőzés után: „Azt kértem a lányoktól, hogy az előző bajnoki mérkőzéshez képest próbáljanak nagyobb tempót diktálni, többet mozogjanak labda nélkül és bátrabban vállalkozzanak az ellenfél kapuja előtt. Ez már az első félidőben is megvolt, de ekkor még jól bírták a rájuk nehezedő nyomást a csepeli lányok, illetve a kulcspasszaink nem sikerültek mindig pontosan. A második játékrészben viszont nagyon jól játszottunk végre, ebből már lehet tovább építkezni. Sajnos csapatkapitányunk megsérült a mérkőzésen, valószínűleg több hetes pihenő vár rá, nehéz lesz őt pótolnunk.”

Fejér Zsuzsinak gyors gyógyulást kívánunk!

A lányok legközelebb április 13-án lépnek majd pályára a Paksi SE ellen a Goldball Sporttelepen.