Fájó vereség Budaörsön

21.forduló
Budaörs – Astra HFC-Üllő 4-1 (2-0)
g:Berencsi Boglárka (büntető), Tsikhan Viktorya, Hirchyts Palina, Hiba Yelizaveta ill., Gelb Mónika

Astra HFC-Üllő: Schvirján Dóra – Pap Nóra, Véninger Tünde, Dr. Tatai Krisztina, Kövy Elza, Balogh Orsolya, Vidács Krisztina, Vicsek Nóra, Csolti Réka, Gelb Mónika, Kós Petra – Halla Petra, Szuja Anna, Hollósi Tünde, Szennai Tímea.

NBI-es csapatunk vasárnap, a Simple Liga 21. fordulójában a már az első osztálytól búcsúzó Budaörs otthonában lépett pályára. Továbbra is több hiányzót volt kénytelen nélkülözni a csapat, ennek ellenére győzelmi esélyekkel indultak neki lányaink a találkozónak.
Sajnos már az első percekben látni lehetett, hogy kicsit tompábbak a lányok, sok volt a ki nem kényszerített hibánk, így a játék többnyire mezőnyben folyt, kevesebbet voltak veszélyben a kapuk, bár a budaörsi kontrák nagyon sok veszélyt hordoztak magukban. A 20. percben egy ilyen lehetőség után büntetőhöz jutott ellenfelünk, amit Berencsi Boglárka, ha nem is magabiztosan (Schvirján Dóra majdnem megfogta a próbálkozást), de végül értékesíteni tudott, így 1-0-ra vezetett a hazai együttes. Csapatunk próbálkozott, de igazából az első játékrészben nem tudott Szőcs Réka kapujára veszélyes lenni, ráadásul Balogh Orsolyának a 40. percben második sárga lap után el kellett hagynia a játékteret, így megfogyatkoztunk létszámban. Ezt pedig ki is tudta használni a magas hőfokon égő budaörsi együttes és kétgólosra növelte előnyét a szünet előtt.
A félidőben próbálta rendezni sorait csapatunk, nem volt könnyű, hiszen emberhátrányban kellett volna megfordítani a mérkőzést és ehhez kockáztatni is kellett, amelyben természetesen benne volt az újabb sikeres budaörsi kontra lehetősége.
A második játékrészt bár jobban kezdte csapatunk, többet birtokolta a labdát, mint ellenfele és több olyan támadást is sikerült vezetnie a lányoknak, amelyekben már sokkal több lehetőség volt a gólszerzésre, de az utolsó passzok nem sikerültek jól, továbbra is kevés lövés ment a Budaörs kapujára. Ezzel szemben ellenfelünk gyors kontrái még mindig életveszélyesek voltak, ráadásul valahogy a labda ide-oda pattanása is mindig a zöld-feketéket segítette, így a 62. percben egy átlövés találat után már háromgólos volt a hazai előny. Akartak a lányok, de semmi sem jött össze, ezzel szemben ellenfelünknek mondhatni minden. A 80. percben egy szögletnek megfelő szabadrúgás után Hiba fejjel is bevette Schvirján Dóra kapuját és bár három perccel később egy szép támadás végén Gelb Mónikának sikerült gólt szereznie, ez már csak a szépítésre volt elég…
Lányaink elég mély gödörbe vannak hetek óta, amelyen az első félidőben történt kiállítás sem segített… Nagyon fájó ez a vereség, de természetesen ellenfelünknek gratulálunk, hiszen megérdemelten nyert a tegnapi napon.
🔜Csapatunk a Simple Liga utolsó fordulójában a Puskás Akadémiát fogadja majd Üllőn, reméljük a lányoknak sikerül megmutatnia, hogy mi van bennük valójában és tudnak egy jó mérkőzés játszani neves ellenfelükkel!