Astra – MTK

Erre keressük a választ, és latolgatjuk az esélyeket a csapat kapitányával Pincze Gabriellával!

+ Az előző héten sajnos véget ért tökéletesnek nevezhető menetelésetek. Hogy látod mi okozta a problémát Szombathelyen?

– Sajnos vereséget szenvedtünk a Viktória otthonában, hogy mi okozta ezt? Sokat gondolkoztam a mérkőzés utáni napokban,a mi csapatunkban nem a kiemelkedő egyének döntenek el egy mérkőzést, hanem az, hogy együtt, mint csapat mire vagyunk képesek. Ezen a napon a csapatrészek (támadók, védők) nem tudták azt hozni, amire képesek, maguk alatt teljesítettek. 0:0 – nál nekünk volt helyzetünk, de nem rúgtuk be, ezt egy ilyen csapat ellen nem tehetjük meg. A kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, s egy igazságtalan 11 – es megtörte a lendületünk. Úgy gondolom, hogy a gól volt az, ami átbillentette a mérleg nyelvét a Vas megyeiek részére.

+ Egy ilyen mérkőzésre felkészülni mindig nehéz, hisz a tavalyi bajnokot fogadjátok otthon. Szerinted sikerült kipihenni, túllépni a múlt heti sérelmeiteken és ráhangolódni teljesen az MTK elleni mérkőzésre? A heti felkészülés véleményed szerint, hogy sikerült?

– Minden mérkőzés 90 percig tart, egy elveszített meccs után tanulni kell az esetből, hogy mi volt az ok, mit kell másképp, és a hibák kiküszöbölésére kell törekedni. Ez a hét első felében mindenkiben lezajlik, és aztán már csak a következő mérkőzés van a fejedben, csak az lehet, amit meg kell nyerni! Új dolgokat gyakoroltunk a hét folyamán, ami ha sikeresen berögződött akár meglepetést is okozhatunk, de persze sosem lehetünk elégedettek a felkészüléssel.

+ Igazság szerint az MTK és az Astra Bíró – Kert FC egymás elleni mérkőzései mindig kiszámíthatatlanok! A tavalyi évben többször is játszottatok egymás ellen a bajnokságban, azonban az MTK csak egyszer „diadalmaskodott felettetek”, tehát abszolút megtippelhetetlen mérkőzésre számítunk most is. Te mit vársz ettől a mérkőzéstől? Mit gondolsz sikerül rontani az MTK mérlegén?

– Mindenképp győzelmet várok! Az emberek tudatában még mindig az van, hogy az MTK egy nagy klub, mi pedig egy kis csapat vagyunk csak, ami belerondít a „nagyok” játszmájába, ezért nekik ez egy kötelező győzelem, és mint tudjuk ezek a mérkőzések a legnehezebbek.. szeretünk meglepetést okozni, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy egy góllal többet rúgjunk.. ennyi kell a győzelemhez.

+ Most, hogy Dombai-Nagy Anett megsérült és, hogy Vágó Fanny visszatért a magyar mezőnybe, szerinted mennyit változott a csapatok erőviszonya?

– Anett sérülése elszomorít mindannyiunkat, ezúton is jobbulást kívánok neki! Csapatunk számára nagy veszteség, hogy nem játszik a mérkőzésen. Vágó Fanny visszatéréséről az a véleményem, hogy az MTK kispadja eddig is hosszú volt támadói oldalról, most még egy játékos leül rá.

-A védelemnek döntő szerepe lesz a hétvége folyamán. Rád, mint csapatkapitány, és mint belső védő, nagy szüksége lesz a csapatnak. Hogy érzed milyen formában vagy? Fogod tudni koordinálni a csapat játékát?

-Legfontosabb feladatom, hogy stabilizáljam a hátvédsort, mindent megteszek, hogy ez sikerüljön, és hogy ne kapjunk gólt, persze csak akkor működik majd, ha társaim partnerek lesznek ehhez. Leszek még jobb formában is az biztos, de ha sikerül azt hoznom, amire jelenleg képes vagyok akkor megoldom a feladatom és nem lesz baj.

+ Köszönjük szépen, és sok sikert kívánunk a hétvégére!

– Mi köszönjük, és szerettetel várunk mindenkit vasárnap 15:00 – kor Csepelen!

Vélemény, hozzászólás?