Astra – Győri Dózsa 2011-08-28

Csepel, 150 néző

Vezette: Urbán Eszter (Perepatics Lilla, Almási Petra)

Astra-Bíró-Kert FC: Kovács – Megyes, Schatz, Borhi, Molnár – Sebestyén, Halászi, Pintér (Üveges, 46’) – Szabó, Fogl (Barna, 88’), Dombai-Nagy

Vezetőedző: Dombó János

Győri Dózsa SE: Szvorda – Szórádi, Siska (Kopácsi, 46’), Soproni, Molnár – Jakab P. – Pintér, Jakab R., Tóközi, Dénes (Bogdán, 58’) – Nagy

Sárgalap: Siska

Piros lap: –

Gólszerzők: Fogl (3), Dombai-Nagy illetve Jakab R.

Elérkeztünk a Női NBI harmadik fordulójához, ahol az Astra HFC hazai pályán fogadhatta a Győri Dózsa SE csapatát. Az izgalmasnak ígérkező mérkőzés augusztus 28.-án vasárnap, 17:30-kor került megrendezésre, amikor is a hazai gárda megismételte profi hozzáállását és minden igényt kielégítő körülmények között látta vendégül ellenfelét.

A várakozásoknak megfelelően már az első félidő megkezdését követően izgalmak fogadták a jelenlévőket. A hazai csapat az egy hetes pihenő után sokkal jobban kezdett, mint legutóbb Nagypáliban, és már a 3. percben megszerezhette volna vezetését. Dombai-Nagy Anett került helyzetbe, azonban Szvorda Melinda résen volt, így az előny még váratott magára. Mi több, felpörgött a vendégcsapat és Jakab Réka révén megszerezte a vezetést (10’ perc), majd ezt követően többször is veszélyeztette Kovács Klaudia hálóját, aki azonban remekül helyt állt és védéseivel megtartotta a reményt csapattársaiban. A győrieknek azonban még így is a 20. percig sikerült uralniuk a játékot. Ekkor viszont, váratlanul Megyes Ágnes futott le jobb szélen és passzolt középre Fogl Katalinnak, aki a tőle megszokott módon gólra váltotta a lehetőséget (21’ perc). Az egyenlítés után mind két csapat „vagdalkozásba” kezdett és próbált minél előbb gólhoz jutni. A negyedórás kapkodós, pontatlan játéknak Sebestyén Györgyi vetett véget, megkezdve ezzel a hazaiak szép játékát. Rögtön ezt követően egy kapu előtti kavarodásra lehettünk figyelmesek, de Fogl Katalin ismét „jókor volt jó helyen” így csapata átvehette a vezetést (36’ perc). A hátralévő pár percben az Astrások önmagukra találtak, támadásokat vezettek, jól játszottak, gólt azonban már nem szereztek. Így a szünetben 2 – 1-es Astra előnnyel fordulhattak a csapatok.

A második félidőben folytatódott a hazaiak „felélénkülése”, a vendégek pedig egyre inkább elfáradtak. A 60. percet követően szinte meg is álltak. Ezt kihasználva Sebestyén Györgyi remek ütemben passzolt három védő között Dombai-Nagy Anettnek, aki rutinosan és higgadtan a hosszú sarokba lőtte labdáját (63’ perc). Majd megnehezítve a győriek dolgát Halászi Kinga, Szabó Boglárka és Üveges Katalin is célba vették a kaput, ám lövéseik nem értek hálót. Nem úgy, mint Fogl Katalinnak, aki a Szvorda Melindáról kipattanó labdát harmadszorra is a kapuba vágta (85’ perc). És miután a hátralévő 5 perc már nem hozott nagy meglepetéseket, így a mérkőzés végeredménye:

Astra-Bíró-Kert FC – Győri Dózsa SE 4 – 1

Gratulálunk a csapatoknak!

Jakab Réka(Győri Dózsa,CSK):

Jól kezdtük a mérkőzést, sorban alakítottuk ki a helyzeteinket, és a vezetést is sikerült megszereznünk. Sajnos a gól érhetetlen módon minket zavart meg jobban, és az ASTRA egyre veszélyesebben, magabizotsabban kezdett játszani, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a félidő végére már átvették a vezetést. A második játékrészben elég egyoldalú játék folyt, szinte csak egy csapat volt a pályán, és ezek nem mi voltunk. A kapusunknak, Szvorda Melindának nagyban köszönhető, hogy nem szaladtunk bele nagyobb arányú vereségbe. Gratulálok az ASTRA-nak, mind erőnlétileg, mind taktikailag, mind hozzáállásban fölénk nőttek a mai meccsen, teljesen megérdemelten gyűjtötték be a három pontot. Nekünk még nagyon sokat kell dolgoznunk, ha el akarjuk érni céljainkat.

Vígh Zsolt(Győri Dózsa, edző):

Azt hiszem, be kell látnom, hogy ennyire akarni valamit már nem biztos, hogy szabad, mint amennyire én akarok. Gratulálok a minden tekintetben jobb hazai csapatnak a győzelemhez!

Dombó János:

Az első 25 perc kivételével meggyőző teljesítményt nyújtottunk, és úgy gondolom, hogy végeredményében ilyen arányban is megérdemelten győztünk. Gratulálok a csapatomnak.

Vélemény, hozzászólás?