Femina – Astra 2011-09-03

Rákospalota

(Budai II. László Stadion),

200 néző

Vezette: Király Gergő (Puskás Gabriella, Dobó Gábor)

Astra-Bíró-Kert FC: Kovács – Megyes, Vidács, Schatz, Molnár – Pincze – Halászi, Sebestyén, Szabó – Fogl (Üveges, 82’), Dombai-Nagy

Vezetőedző: Dombó János

1.FC. Femina-Hellotel: Lengyel D. – Lengyel A. (Papp, 73’), Gleich, Szeitl, Balogh (Jakus, 68’) – Ködmön, Ács, Benkő, Hegyi – Horváth (Széles, 60’), Pádár

Vezetőedző: Bencsik László

Sárgalap: Szeitl

Piros lap: –

Gólszerzők: Pádár illetve Halászi, Fogl, Dombai-Nagy

A Női NBI harmadik fordulóján túl, még mindig négy csapat állíthatta magáról, hogy „ők bizony a szezonban még nem hibáztak”. Mivel azonban ezek közül két gárda, nevezetesen a Femina, és az Astra a negyedik fordulóra összekerült, biztosak lehettünk benne, hogy egyikük elveszti 100%-osságát. A kérdés már csak az volt: ki lesz az? Ennek a kérdésnek a megválaszolására és egy látványosnak ígérkező mérkőzésre adott lehetőséget a szeptember 3.-án (szombaton)

16 órakor, Rákospalotán megrendezésre kerülő futballmeccs.

A mérkőzést megkezdve a csapatok azon nyomban játékba lendültek, nem volt teketória, sem udvariaskodás. Ennek köszönhetően az események hamar kezdetüket vették és már a 7. percben egy gyors kontrát követően, Megyes Ágnes passzolt Halászi Kingához, aki a 16-os magasságából egyenest a kapuba lőtt. Evvel máris megszerezve az Astrások vezetését. Ezt követően a folytatásban mindkét csapat nyomott, sorra kialakítva helyzeteiket, melyek azonban eredménytelenek maradtak. Ugyancsak így a sarok –és szabadrúgások is. Így a félidőhöz érkezve az állás még mindig 0 – 1 volt.

A folytatást követően megint belekezdtek a vendégek és Fogl Katalin révén a 48. perben újabb találatot szereztek. Ismét látszott, hogy akármennyire is kétesélyes a mérkőzés, a játékot még így is Dombó János csapata uralja.

Ám a 0 – 2-es vezetést követően a csapatok visszavettek lendületükből és a nagy meleg hatására „light”-osabb futballba kezdtek. A nézőtérről úgy tűnt, ennek a meccsnek akár már ekkor vége lehetne, hiszen nem, hogy újabb gól nem fog születni, de izgalom se várható. És mikor már kezdtünk ebbe beletörődni a „mindig kiszámíthatatlan” Pádár Anita szépített (70’ perc), minek hatására a hazaiakban újra remény ébredt és utolsó energiáikat is mozgósították, ellenben a vendégekkel, ahol a védelem megzavarodni látszott a támadó sor pedig egyéniesedésbe kezdett. Dombó János látta, hogy ez még rosszul is elsülhet számukra, így a 82. percben cserélt. Fogl Katalint váltotta Üveges Katalin, aki ismét jó választásnak bizonyult. „Üveg” a beállását követő 2. percben, labdát kapott Megyes Ágnestől, amit a jobb szélen megtolva később precízen Sebestyén Györgyihez ívelt. Ugyan „Ropi” lövéséből még nem született gól, de a Lengyel Dóráról kipattanó labdát Dombai-Nagy Anett a kapuba vágta (84’ perc), beállítva evvel a végeredményt:

1. FC. Femina-Hellotel – Astra-Bíró-Kert FC 1 – 3

Gratulálunk a csapatoknak!

Vélemény, hozzászólás?