Astra – Ferencváros 2011-09-11

Csepel, 200 néző

Vezette:

Demeter Miklós (Gáspár Tamás, Almási Petra)

 

Astra-Bíró-Kert FC:

Kovács -Vidács, Pincze (Ferbert, 70’), Schatz, Molnár – Megyes, Halászi, Szabó (Külüs, 60’), Sebestyén – Fogl, Dombai-Nagy (Üveges, 54’)

Vezetőedző: Dombó János

FTC:

Aschenbrenner – Sándor, Beke, Tóth (Nagy-Peti, 50’), Patocskai (Kovács, 40’) – Harsányi – Vachter, Csiszár, Kocsa, Mosdóczi – Zeller

Vezetőedző: Hevesi Tamás

Sárga lap: Schatz

Piros lap: –

Gólszerzők: Halászi, Fogl, Dombai-Nagy

Az alapszakasz első negyedének végéhez érkezve, az Astra- BÍRÓ – KERT FC hazai pályán fogadhatta a Hevesi Tamás által vezényelt Ferencváros csapatát. A mérkőzésre szeptember 11-én (vasárnap), 16:30-kor került sor, Csepelen, ahol a népes nézőtábor sorai között, külön köszönthettük a Csepeli Televíziót és a három szövetségi kapitányt is. Amíg Kiss László és Turtóczki Sándor a lelátón helyet foglalva, addig Hevesi Tamás a vendégcsapat kispadjáról követhette végig a találkozó eseményeit.

A mérkőzés (ahogy a korábbi esélylatolgatásban Halászi Kinga is kifejtette) küzdősen, hajtósan indult, azonban az Astra csapata valóban visszatalált önmagához és könnyedén vette az akadályt, viszont folyamatos mezőfölénye gólokban nem mutatkozott meg, egészen a 27. percig, amikor egy szabadrúgást követően Halászi Kinga 20 méterről lőtt a hosszú sarokba. A gólnak köszönhetően a hazai csapat még jobban belelendült a játékba, míg a vendégek kapkodásba kezdtek. A későbbiekben több szép támadást is láthattunk Dombó János lányaitól, melyek közül egyből gól is született.

Dombai-Nagy Anett kapott labdát, és elfektetve Aschenbrenner Rékát az alapvonalig jutott, ahonnan gyönyörűen emelt vissza az érkező Fogl Katalin elé, aki az összecsúszó három védő között a kapuba lőtt (42’ perc). Így a félidőben 2 − 0-s hazai előnnyel fordulhattak a csapatok.

A folytatást követően nem sok változást vélhettünk felfedezni. Ismét a hazaiak irányítottak, ennek eredményeképp ismét Dombai-Nagy Anett kapott labdát, de most átcselezve a védelmen saját maga lőtt laposan a hosszúba. Beállítva ezzel a 3 – 0-s előnyt. Ezután Dombó János többször is cserélt, aminek következtében kicsit kiegyenlítődött a játék, és láthattunk több Ferencvárosi támadást is, azonban Kovács Klaudiának köszönhetően az Astrások kapuja ezen a napon gól nélkül maradt, és mivel a hátralévő bő félórában a hazaiak sem értek el újabb találatot, a mérkőzés végeredménye:

ASTRA – BÍRÓ – KERT FC – FTC  3 – 0

Gratulálunk a csapatoknak!

Dombó János: Azt gondolom, hogy végig mi domináltunk a mérkőzésen. Gyakorlatilag, hogyha a helyzet kihasználásunkkal jobban sáfárkodunk, akkor nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna. De így is teljesen megérdemelt sikert arattunk.

Írta: Vadas Nikolett

Vélemény, hozzászólás?