Metis – Astra 2011-09-15

A hazai gárda az elmúlt hétvégén legyőzte a tavalyi bajnok Kerepes csapatát, az ASTRA HFC még veretlen a bajnokságban, így egy szoros, kiélezett összecsapásra volt kilátás.

Az első játékrészben az ASTRA támadott többet, azonban a lelkesen védekező hazai falat nem tudták áttörni.  A múlt heti mérkőzésükhöz hasonlóan beszorították ellenfelüket a kapu elé, de mindig volt egy „metises” láb, aki jókor érkezett és felszabadított. A Metis kontratámadásait a vendég védők, vagy Rapcsák Klaudia jó ütemű kifutásai ártalmatlanították. Az első gólunkra 38 percet kellett várni, amikor Bozsó Renáta beadására Molnár Judit érkezett és gyönyörűen fejelt a hálóba, ami kissé megnyugtatta az addig kapkodva, szétesve játszó társaságot. Az első 45 percben több gól már nem esett, így a csapatok 0-1-es eredménnyel vonultak pihenőre, ahol Dombó János edző rendet tett a fejekben és új utasításokkal küldte vissza a lányokat a pályára.

A 2. félidőben egy mentálisan kicserélődött ASTRÁT láthattunk a pályán, aminek eredményeként a Kiskunfélegyházáról igazolt Szabó Nóra megszerezte 2. és 3. találatunkat is. Dombó János sűrűn cserélt, lehetőséget adva a fiatal játékosoknak, akiket folyamatosan építünk be a rutinosabb játékosok mellé. A Metis védőfalát a 67. percben ismét Molnár Juditnak sikerült feltörni, megszerezve 4. gólunkat és mivel több találat már nem esett, így a mérkőzés ezzel a végeredménnyel zárult.

A szombatra kiírt Kalafa SE. – ASTRA HFC bajnoki mérkőzés a vendéglátó csapat vezetőjének kérésére elmarad, ezt a november 26-án 13.00. órakor Újbarokon fogják lejátszani a csapatok.

(Képek később a Galériában)

METIS NFC – ASTRA HFC. 0-4 (0-1)

Vezette: Rieth Benjamin

METIS NFC: Jakubikné – Sipőcz, Salánki, Jakobi, Karig, Balogh A., Kókai K., Jeszenszki, Horváth F., Kókai M., Csere: Vojtkó, Sára, Erdélyi, Wappler.

ASTRA HFC: Rapcsák – Barna, Borhi, Mercz – Bozsó, Pintér, Tóth, Molnár J., – Németh D., Szabó N. Cserék: Földvári, Zsinor, Dombiné, Molnár M., Kancsár.

Gólszerzők: Molnár Judit (2), Szabó Nóra (2).

Mészáros László, METSI NFC Elnöke:

Először is gratulálok a győztes csapatnak! Igen küzdelmes és jó iramú mérkőzést játszottunk, főleg a 2. félidőben a bajnokaspiráns ASTRA ellen. Ha egy kicsit még oda is figyelünk, akkor 1-2 gólt rúghattunk volna, de a 4 kapott gól ellenére büszke vagyok a csapatomra. Kevés csapat fog 4 gólnál kevesebbet kapni. További sok sikert az ASTRÁNAK!

Tóth Ágnes:

Sajnos az első félidőben több játékosnak nem sikerült felpörögnie az esti mérkőzésre, kapkodva, bután játszottunk. A félidőben kapott „fejmosás” rendet tett a fejekben, az edző által kért játékot meg tudtuk valósítani, ezzel sikerült újabb 3 gólt elérnünk. Győzelmünket a csapat két születésnaposának a nagyon ügyesen védő Rapcsák Klaudiának és az immár nagykorú Földvári Gabinak ajánljuk!

Vélemény, hozzászólás?