Astra-Szeged 2011-09-18

Ez a mérkőzés volt az első, ahol a hazai csapat visszajátszó nélkül lépett pályára, hisz Szabó Boglárka és Vidács Krisztina is az U19 – es válogatottal szerepel Portugáliában.

Első nagypályás mérkőzése volt ez Rapcsák Klaudiának és Usztics Nikolettának, ezért ők különös izgalommal várták a kezdősípszót.

A múlt heti MTK ellen elért bravúr győzelemből kiindulva  Molnár Judit arra kérte játékosait, hogy bátran játszanak, és próbáljanak minél többet visszaadni az edzésen gyakoroltakból. Az ASTRA – BÍRÓ – KERT FC játékosai tudták, hogy nem lesz egyszerű dolguk a lelkes szegedi csapat ellen – hisz még a felnőtt kerethez tartozó korosztályos válogatott Szil Tünde is erősítette a vendégekcsapatát.

És akkor most a mérkőzésen történtekről bővebben..

Az első félidőt hazai részről érthetetlen módon a kapkodó játék jellemezte, rengeteg technikai hibával tarkítva. A csapat néhány tagja lámpalázasnak tűnt, míg mások talán a nagy meleg és a furcsa kezdési időpontnak köszönhetően nyújtottak felejthető teljesítményt.

Mindezeknek köszönhetően többször is kialakult szegedi mezőnyfölény, habár az csak rövid ideig artott, a kapuk egyik oldalon sem forogtak veszélyben egy percig sem..

A szünetben Molnár Judit rendet tett a fejekben, rendezte a sorokat, ennek köszönhetően egy egészen más csapat futott ki a második félidőben a pályára, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy 2 percen belül 2 gól sikerült szereznie a hazai csapatnak.

Ebben a játékrészben rendkívül jól játszott az egész hazai csapat, de különösen a támadó trió bizonyult tarthatatlannak (Pintér Violetta, Németh Dorottya és Kancsár Evelin) a második félidőre erejükkel „elkészülő” szegedi védők számára.. ennek bizonyítéka az 5 rúgott gól. Mindenképp dicséretre méltó, hogy Kancsár Evelin meglőtte élete első mester hármasát, Németh Dóri 2 góllal és gólpasszal vétette észre magát, míg Pintér Vió gólpasszaival és indításaival jelezte, hogy korosztálya egyik legjobbja.

A gólok mellett meg kell említenünk azt is, hogy 4 -5 ziccert hibázott az Astra csapata, de ne legyünk telhetetlenek!!

Végeredményben megérdemelt hazai győzelem született a lelkes szegedi csapat ellen, s valljuk meg őszintén ASTRA – BÍRÓ – KERT FC játékosaként és szurkolójaként örömmel tölt el minket ha a tabellára tekintünk.

DE!! Ne bízzuk el magunkat sok még a tanulni és tennivaló, ma még ünnepelhetjük a győzelmet, de a héten újra edzés.

A csapategység rendkívül jó, ezt mutatja, hogy a mérkőzés után társaik egy – egy tortával és pezsgővel köszöntötték Földvári Gabriellát és Rapcsák Klaudiát szülinapjuk alkalmából.

Ezúton is Boldog születésnapot kívánunk az ünnepelteknek!

(Képek később a Galériában)

ASTRA – BÍRÓ – KERT FC – SZEGEDI AK 5:0

Gratulálunk a csapatoknak!

ASTRA – BÍRÓ – KERT FC:

Rapcsák (Szávay) – Bors, Földvári, Kisvári, Mercz – Pintér V., Molnár (Merész) – Pintér M. (Magyar), Németh, Kancsár – Usztics

Vezetőedző: Molnár Judit

Sárgalap: –

Piros lap: –

Gólszerzők: Kancsár (3), Németh (2)

Molnár Judit:

A lányoknak eljött az első komoly feladatuk: visszajátszók nélkül kellett bizonyítaniuk a pályán. A kezdeti „meglepettség” rányomta a bélyegét az első félidőre, a szünetben újra értelmeztük a taktikát.. Sikerrel!

A második játékrészben végig irányítottunk, végre tudtuk játszani azt a játékot, amit „fekszik” a csapatnak.

Gratulálok a lányoknak, és ezúton is Boldog születésnapot kívánok az ünnepelteknek!

Vélemény, hozzászólás?