Astra – Újpest 2011-09-24

Csepel, 150 néző

Vezette:

Budai Balázs (Czerovszki Márton, Molnár László)

 

Astra-Bíró-Kert FC:

Kovács – Pincze, Vidács (Borhi, 46′), Schatz, Molnár – Megyes, Halászi, Szabó , Üveges – Fogl, Sebestyén

Vezetőedző: Dombó János

UTE:

Hunyady – Szabó, Nagy Sz., Gálik, Barsi – Dohány, Molnár, Olasz,Nagy B. -Bura, Durkó

Vezetőedző: Oroszi Sándor

Sárga lap: Borhi, illetve Nagy Sz., Nagy B.

Piros lap: –

Gólszerzők: Fogl (2), Üveges, Halászi, Szabó

Az eddig 100 % – os ASTRA – BÍRÓ – KERT FC hazai pályán fogadta a hétről – hétre fejlődő UTE csapatát. A papírforma alapján a hazai csapat volt a mérkőzés esélyese, de mint tudjuk, az ilyen „kötelező” győzelmek a legnehezebbek az esélyesebbnek vélt csapat számára.

A mérkőzés elején a hazai csapat kapitánya Pincze Gabriella köszöntötte a születésnapos Bíró Kálmánt és Halászi Ferencet egy – egy üveg pezsgővel az Astra nevében, ezután a két úriember végezte el a kezdőrúgást, majd elkezdődött a mérkőzés…

A várakozások ellenére nem úgy alakult a mérkőzés az ASTRA – BÍRÓ – KERT FC számára, ahogy eltervezte.. A vendégcsapat méltó ellenfele volt a dobogó várományosának, s a játék képe nem mutatott 6 helyezésnyi különbséget a két csapat közt..

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt mezőnyben, az UTE szépen passzolgatott, próbált helyzetet kialakítani, de az ASTRA – BÍRÓ – KERT FC védői ezeket semlegesítették mielőtt túl veszélyesek lettek volna. A hazai csapat játékát a kapkodás és sietség jellemezte, valószínű azért, mert nem sikerült korán megszerezni a vezetést és így egyre jobban „sürgette” az idő a csapatot..

A 45. percben vezetést szerzett a hazai csapatnak Szabó Boglárka, aki igen fontos gólt rúgott – mondhatni legjobbkor, – az első játékrész lefújása előtt.

A szünetben megnyugodott valamilyen szinten a hazai csapat és elkezdett jobban játszani, mint az első játékrészben. Sorra alakította ki a helyzeteket, melyekből sikerült is értékesíteni néhányat így kis idő elteltével a különbség növekedett. A vendégcsapat egyre jobban fáradt, a hazai pedig próbált visszatérni önmagához.

Majd 5:0 – ás állásnál megszólalt a mérkőzés végét jelentő sípszó..

Az ASTRA – BÍRÓ – KERT FC ha nem is szép játékkal, de begyűjtötte a kötelező három pontot.

A végeredmény: ASTRA – BÍRÓ – KERT FC – UTE 5:0

Dombó János: 3 pont és más semmi..

Írta: P.G

Vélemény, hozzászólás?