Viktória – Astra 2011-10-02

A Vas megyeieket rengeteg kritika éri, hogy nem tudnak utazni, és ezért sokkal haloványabb teljesítményt nyújtanak idegenben. Az igazság az, hogy a Viktória otthonába látogatni sem túl felemelő érzés…

 

VIKTÓRIA – TREND OPTIKA FC:

PAPP – TISCHLER, TÁLOSI, TÓTH E., MARSAI- MEGYERI, RÁCZ, TÓTH A.-PULAI, NAGY, SIPOS

 

ASTRA – BÍRÓ – KERT FC:

KOVÁCS- VIDÁCS (BORHI 70’), PINCZE, SCHATZ, MOLNÁR – SZABÓ, SEBESTYÉN- MEGYES, HALÁSZI, ÜVEGES (NÉMETH 44’) – FOGL

 

Sárga lap:Megyeri, illetve Molnár, Fogl

Piros lap: –

Gólszerzők: Tálosi, Rácz, Sipos

 

Október 2 – án 13:30 – kor került megrendezésre az NB1 talán legjobban várt mérkőzése Viktória – Trend Optika FC – ASTRA – BÍRÓ – KERT FC összecsapás. Mindkét klub 100% – os mérleggel rendelkezett vasárnapig, s majdnem biztos volt, hogy megszakad az egyik gárda veretlensége, így is lett..

A mérkőzés az ASTRA – BÍRÓ – KERT FC számára indult jól, hiszen 0:0 – ás eredménynél kétszer is megszerezhette volna a vezetést, előbb Fogl ugrott ki, majd emelte át a kirohanó Papp Esztert, de a labda végül a gólvonal előtt lepattant és a kapu fölé szállt…

A másik említésre méltó helyzet Üveges előtt adódott, aki egy kapu előtti kavarodás alkalmával 10 m-ről fölé bombázta az elé pattanó labdát.

Ahogy az lenni szokott ilyenkor, az eltékozolt gólhelyzet megbosszulta magát, az egyik oldalon két kihagyott, míg másik oldalon két gólra váltott lehetőség volt a mérleg a 33. percben.

A Viktóriás lányok a 30. percben 11 – eshez jutottak, a következő szituáció után: Nagy Dóra kisodródott és az oldalvonal felé kezdte vezetni a labdát. Az Astrás védők visszazártak, Molnár Judit szorosan a sarkában volt, több sem kellett a Viktóriás játékosnak, már esett is, a partjelző pedig lengette zászlaját. 11 – es! Tálosi Szabina odaállt és higgadtan a kapuba helyezte a labdát, Kovács Klaudiának esélye sem volt.

Ez a gól megfogta a vendégcsapatot, kapkodva kezdett el futballozni, valószínű, hogy a második gól is ennek volt köszönhető, amikor is Rácz Zsófi vezette a labdát a kapu felé Szabó Boglárka kísérte, Pincze Gabriella elindult szerelni, de valamiért megtorpant, így Rácz kilépett és a bal alsóba vágta a labdát..

A 3 perc alatt kapott két gól teljesen megfogta az addig jól futballozó vendégcsapatot, s szinte ebben a félidőben már kapura veszélyesek sem voltak a támadásaik, inkább a Viktória támadott, de ezen helyzeteket sikerült mindig valahogy semlegesíteni az ASTRA – BÍRÓ – KERT FC tagjainak.

A második félidőben Dombó János felállást váltott, átállt a 4-1-3-2- re, sikerült kicsit rendet tenni a fejekben, de sajnos hamar gólt szerzett a hazai csapat Sipos révén.

Ezután átállt a csapat a 4-4-2 – re, próbált támadást építeni,de említésre méltó helyzete talán csak egy akadt a 70. perc környékén, mikor a középpályáról kiugratták Megyes Ágnest, aki kapura tört, de a kirohanó Papp Eszterbe rúgta a labdát.

A meccs hátralévő részében a kapuk nem forogtak veszélyben, így a végeredmény:

VIKTÓRIA – TREND OPTIKA -ASTRA – BÍRÓ – KERT FC 3:0

Vélemény, hozzászólás?