III.ker. TUE – Astra 2011-11-06

Még nyáron egy edzőmérkőzés alkalmával vereséget szenvedtünk a haza csapattól, így legfőbb célunk az volt, hogy visszavágjunk és a megszerzendő 3 pont mellett a táblázatban elfoglalt helyünket is megtartsuk.

 Ismét üdvözölhettük csapatunkban „Taksony szépségkirálynőjét”, aki örömmel jött játszani hozzánk.

Az egész mérkőzés alatt az ASTRA dominált, sorra rúgta a szögleteket, kapuja elé szegezte a hazai társaságot. Ötletesen, kreatívan fociztak a lányok, felvonultatva a „Dombó-iskolában” szerzett tanultakat. Az első félidőben először Pintér Violetta Natália Henrietta talált a kapuba, majd Kancsár Evelin és Szabó Boglárka szerzett két hatalmas bombagólt. A hazaiak szinte csak a védekezésre összpontosítottak, romboltak, a durvaságtól sem riadtak vissza, alig jutottak el félpályájukig.

A második játékrészben az ASTRA visszavett a tempóból, több pontatlan indítás akasztotta meg saját támadásukat, illetve egy kiharcolt büntetőt sem tudott értékesíteni. A lányok élvezték a játékot, ügyesen játszottak, de több gólt nem értek el.

Összességében elmondható, hogy végig nagy mezőnyfölényben játszott a Silver, a III. kerület csapatának egyetlen kapura lövése sem volt, illetve az egész mérkőzés során a 2. félidőben egyetlen szögletet sikerült kiharcolniuk, Nagy Marianna kapus feladat nélkül ácsorogta végig a mérkőzést. Bár az ellenfél egyik játékosa (7. számú) szerint a játékvezetőn múlt a 0-3-as végeredmény, én ezt megkérdőjelezném?! Véleményem szerint nem, mert azon a délutánon egy csapat volt a pályán, aki focizni akart és nem csupán arra törekedett, hogy minél kevesebb góllal ússza meg a 90 percet. Ezért is vártam két napot a cikkel, mert nem akartam hirtelen felindulásból megírni, mennyire irreálisan látta a hazai csapat játékosa a mérkőzést. Pintér Patrik edzőnek köszönöm a megküldött nyilatkozatot.

Következő mérkőzésünk november 13-án 14.00. órakor lesz, az RKSK ellen lépünk pályára a Pesti úti pályán.

III. ker. TUE – ASTRA HFC 0-3 (0-3)

Vezette: Horváth Balázs

III. ker. TUE:

Geleji – Barna, Török, Péter, Horváth O. – Blayer, Barabás – Szilágyi, Vidák, Tóth A. Cserék: Veres (k), Boros, Kriston.

ASTRA HFC.:

Nagy M. – Földvári – Borhi – Tóth – Bozsó – Megyes – Szabó B. – Kancsár – Pintér – Szabó N.  Csere: Dombiné K. Szilvia

Pintér Partik: Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy egy kiváló együttes ellen ilyen ragyogóan megállta a helyét. Főleg a második félidőben játszottunk összeszedetten, de végig nagy akarással küzdöttünk képzett riválisunk ellen. Minden elismerésem a csapatomé, amely remekül igazodott a kidolgozott taktikához, ami nagy erény! Sok sikert kívánok ellenfelünknek!

A III. ker. honlapján az alábbi nyilatkozat olvasható: Pintér Patrik: – Nagyon büszke voltam a játékosaimra, hogy az első félidő végén elkövetett hibákon kívül végig betartották a taktikai utasításaimat, s remek küzdőképességükkel meg tudták szorongatni ezt a profi módon felépített csapatot, amely méltán pályázik a bajnoki elsőségre. Egyértelműen sikerként könyvelem ezt a teljesítményt, amelyből lehet táplálkozni a hátralévő négy fordulóban!

Tóth Ágnes: Senki nem szorongatott meg minket…

Még sok ilyen élvezetes mérkőzést szeretnék játszani, néha rájövök, hogy nem is olyan rossz ez a „tankönyvfoci”. Köszönöm minden csapattársamnak a hozzáállást és hogy mindig örömmel jönnek a Silverbe játszani!

Vélemény, hozzászólás?