RKSK – Astra 2011-11-13

Már a kezdetektől sok falt, reklamálás jellemezte a küzdelmet, az Astra keményebb, – de megítélésem szerint szabályos – játékát az ellenfél játékosai és szimpatizánsai nehezen tolerálták. Egy-két játékosunk határozottabb labdaszerzését szinte minden alkalommal megreklamálták, látszott, hogy nincsenek hozzászokva az általunk játszott agresszívebb összecsapásokhoz. Ebben leginkább Borhi Csilla, Megyes Ági és Németh Dóri vette ki részét, akikről mi már régóta tudjuk, hogy ellenük nem öröm a futball.

Mindezek ellenére felváltva támadott a két társaság, leginkább mezőnyben folyt a harc. Az első gólt Bors Ivett szerezte, a végig kiválóan játszó Külüs Zsuzsa bal oldali elfutása és beadása után a kapusról kipattanó labdát Ivett higgadtan passzolta a kapuba (0-1). Ez némiképp megnyugtatta csapatunkat, próbáltunk minél többet passzolni, a szélekre kivinni a támadásokat.

A második félidő továbbra is a küzdelem jegyében telt el, de itt már inkább az Astra dominált. Második gólunk az ellenfélnek volt köszönhető, egy távolabbi kapura lövés után a hazai kapus tudott még ugyan hárítani, de a kapu elé kiütött labdába a kapuja felé szaladó játékos nagyon szerencsétlenül ért hozzá, belebotlott a labdába, amit célirányosan berúgott a hálóba (0-2). Ezzel el is dőlt a három pont sorsa és mivel már alig volt idő a mérkőzésből a játékvezető lefújta a találkozót.

Összességében elmondható, hogy egy rossz talajú pályán, küzdelmes, harcos mérkőzést vívtunk a jó erőkből álló hazai csapat ellen. Szerencsére fiataljaink állták a sarat, hajtottak, küzdöttek az utolsó percig. Az RKSK nem illetődött meg az Astra csapatától, véleményem szerint jobb csapat, mint amit a táblázatban elfoglalt helyük mutat.

RKSK – ASTRA HFC: 0-2 (0-1)

Vezette: Fekésházy Mátyás

Góllövő: Bors Ivett, Nagy Viktória (öngól)

ASTRA HFC:

Rapcsák –, Külüs, Borhi, Nagy, Mercz – Kancsár, Megyes, Tóth, Kisvári – Németh D. Cserék: Dombiné, Bors. Földvári

Tóth Ágnes: Nagyot küzdöttünk a pálya talaja és a jó erőkből álló hazai csapat ellen, akiknek további sok sikert kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?