Tatabánya – Astra 2011-12-09

A két csapat között csupán egyetlen gólkülönbség döntött javunkra a tabellán elfoglalt helyezések szempontjából, mellyel az Astra vezette a bajnokságot. Leginkább a vendéglátók gólerős csatárára Vígh Renátára kellett figyelnünk, aki magasan vezeti a BLSZ. góllövőlistáját.

A csapat a Rapcsák – Barna, Tóth, Molnár, Bozsó – Megyes, Szabó B., Sebestyén, Pintér – Németh D. összeállításban kezdett. Szerencsére mindjárt a mérkőzés elején sikerült gyorsan megszereznünk a vezetést, Ropi a 7. percben talált a kapuba, majd a 9. percben ismét Ropi lépett ki a védők között, de a kapuig nem ért oda, mert vékony kis testét felrúgta az ellenfél utolsó embere. Ő ezért kiállítást, mi pedig szabadrúgást kaptunk. Az emberelőny ellenére a 24. percben az Amazonok Vígh Renáta révén szépítettek, egy nagy védelmi hibát kihasználva egyedül törhetett kapura a gólerős csatár. Lövését ugyan kapusunk még védte, de a róla kipattanó labdát már nem hibázta el, így 1-1-re módosult az eredmény. Ezután a küzdelem leginkább a mezőnyben folyt, de újabb találatot Mági révén csak a 40. percben sikerült elérnünk, így egy gólos előnnyel mentünk pihenőre.

A 2. félidőben Dombó Mester hármat is cserélt, lehetőséget adva minden játékosnak. Az ellenfél már alig-alig jött át a mi térfelünkre, mintha kicsit lélekben fel is adták volna a mérkőzést. Szabó Nórinak és Németh Dórinak is több lehetősége volt a gólszerzésre, de vagy rossz döntést hoztak, vagy elkapkodták a befejezést, vagy a lábuk állt „kacskán”. A 69. percben aztán megszereztük 3. találatunkat, Németh Dóri szerzett szép gólt, ezzel beállítva a mérkőzés végeredményét is.

A Silver ezzel a győzelmével 3 pont előnnyel zárta az őszi szezont, köszönöm társaimnak a lelkes játékot, valamint edzőmnek, családtagoknak, szülőknek a segítséget!

Tatabányai Amazonok SE. – ASTRA HFC: 1-3 (1-2)

Vezette: Varga Imre

Góllövő: Vígh Renáta, ill. Sebestyén Györgyi, Megyes Ágnes, Németh Dorottya.

ASTRA HFC:

Rapcsák – Barna, Tóth, Molnár, Bozsó – Megyes, Szabó B., Sebestyén, Pintér – Németh D.   Csere: Kisvári, Kancsár, Szabó N.

Ficher László az Amazonok edzője: A rutinosabb és képzettebb csapat megérdemelten nyert. Nálunk a fiatalabbaknak még sok tanulnivalója van. Gratulálok az ellenfélnek!

Tóth Ágnes: Igen fontos 3 pontot szereztünk a mai napon, bevallom őszintén erősebb mérkőzésre számítottam az Amazonok eddigi szereplése alapján. És most már azt is értem miért Vígh Renáta a gólkirály .

További sok sikert az Amazonoknak!

Vélemény, hozzászólás?