EGY KUPAGYŐZELEM MARGÓJÁRA

Az Astra nem csak a felnőtt, hanem az utánpótlás csapatára is kiemelt figyelmet fordít.

Éppen ezért örömteli az U17-es csapatunk szombati remeklése. Molnár Judit edző tanítványai a II. Metis Kupán, az Építők csarnokban öregbítették klubunk hírnevét azzal, hogy egyetlen benevezett utánpótláscsapatként, felnőtt csapatokat megelőzve szerezték meg a tornagyőzelmet, ráadásul veretlenül, és olyan erényeket csillogtatva, ami mindenképpen biztató lehet a jővőre nézve. Mik ezek az erények?

Az már most látszik, hogy a fiatalok kezdik átvenni a felnőtt Astrásokra jellemző mentalitást, küzdést. Ez jól látszott a Metis elleni csoportmérkőzés során ahol három perccel a vége előtt még az ellenfél vezetett 2-0-ra, innen sikerült kiharcolni a döntetlent. Jó volt látni ezt a töretlen küzdőszellemet, hajtást, mindenki az utolsó lehelletéig küzdött. De a közösség ereje is példaértékű. A kispadon ülő játékosok hangos szóval biztatták a pályán lévőket, mindenki nagyon odatette magát a meccsek alatt, olyan érzése volt a csarnokba kilátogató szurkolóknak, mintha az Astra U17 éppen BL-döntőt játszott volna. Ez is mutatja, hogy ha fociról van szó ezek az alapvetően vidám lányok nem ismernek tréfát, komolyan veszik ezt a csodálatos sportágat. Hisszük, hogy ez a fajta hozzáállás garancia lehet arra, hogy a későbbiekben se kerüljék el a sikerek ezeket a valóban tehetséges játékosokat. Megható volt látni a Metis elleni 1-0 után a boldog arcokat, biztosak vagyunk abban,hogy még sok ilyenben lesz része ennek a korosztálynak.

Mind a 11 benevezett játékos – Rapcsák Klaudia és Szávay Dóra kapusok, Kisvári Lilla, Földvári Gabriella, Mercz Dorottya, Bors Ivett, Pintér Violetta, Kancsár Evelin, Németh Dorottya, Vojtkó Ivett, Molnár Mercédesz mezőnyjátékosok – megérdemlik a dicséretet.

A kupán kívül még egy különdíjat is sikerült begyüjteni: Kisvári Lilla lett a torna gólkirálynője.

Nagy örömünkre szolgál,hogy a II. Metis kupán szép számmal képviselték magukat szurkolóink akiknek hangos bíztatása bizony nagyon jólesett a lányoknak a kritikus időszakokban, ebből is erőt tudtak meríteni.Drukkereink is megérdemlik az aranyérmet!

Apropó érmek..Nem mindennapos,hogy egy felkészülési tornán,az első három helyezett csapat érmeket kapjon,valamint minden benevezett csapat oklevelet. Most ez is megtörtént hála Mészáros Lászlónak,aki amellett,hogy mintaszerűen megszervezte ezt a rendezvényt, játékvezetőként is szinte hiba nélkül tevékenykedett.Ez utóbbiban méltó partnerei voltak játékosok,akik minden mérkőzésen sportszerűen,durvaságtól mentesen harcoltak a győzelemért, hozzájárulva a torna sikeréhez.

 

II. Metis kupa végeredménye:

1. Astra U17
2. Metis NFC
3. RKSK
4. MKB
5. Napk-ELTE
6. Híd – Unió

Vélemény, hozzászólás?