TOVÁBBRA IS SZÉPEN CSILLOG AZ „EZÜST”!

Szükség van a péntek esti meccsekre ez végképp bebizonyosodott a Goldball pályán megrendezésre kerülő Astra Silver – Metis mérkőzésen.Az egyik tribün félig megtelt így garantált volt a kitűnő meccshangulat és a nézők komfortérzetét tovább erősítette, hogy a sporttelepen minden igényt kielégítő büfét üzemeltetnek így a Halászi focisuliban megszokott körülmények fogadták a csapatokat.  Bár szinte az egész mérkőzésről elmondható, hogy a mi lányaink irányították a játékot a Metist elismerés illeti mert nem álltak be 10 emberrel  védekezni , hanem felvállalták a nyílt , őszinte játékot így kifejezetten élvezetes, jó iramú mérkőzést láthattak a drukkerek.  Koch Fruzsi  két gyors góljával kezdődött a mérkőzés,  aki ezzel megszerezte első góljait a Silverben,  de a folytatásban sokáig nem lehetett gólt lőni a végig kitűnő formában lévő vendégek kapusának aki fantasztikus bravúrok egész sorát bemutatva tartotta meccsben övéit. Aztán szerencsére  a szünetre háromgólos vezetéssel mehettek pihenőre játékosaink, mivel Szabó Boginak is sikerült betalálnia.  A második félidőben a biztos vezetésünk tudatában sem vettünk vissza az iramból és Pintér Vió növelte előnyünket. Az ötödik gólunkhoz is volt köze Viónak,  az ő szöglete nyomán a vendégek egyik védőjének balszerencsés fejese talált utat a hálóba. Végül  Bozsó Renáta állította be –  egy parádés támadás végén –  a 6-0-s végeredményt. Ha már Bozsó Renátánál tartunk  feltétlen ki kell emelni, hogy labdarugónk közel 300 km-t utazott, hogy jelen legyen ezen a bajnokin.  Azt hiszem ezzel el is árultuk, miért is szeretjük őt ennyire!

 

Győzelmünk jogosságához nem férhet kétség és ezzel a sikerrel továbbra is 100 százalékos a tavaszi mérlegünk.  A Metis ellen mutatkozott be az Astrában  Bocsárdi Eszter aki végig együtt élt a játékkal és magabiztosan látta el feladatát és határozottan irányította a kapuból a védőket. Sok sikert kívánunk neki a jövőben is! Külön élmény volt látni a csapat rutinos játékosainak  az ötletes játékát akiknek erejéből arra is futotta, hogy a fiatalokat hasznos tanácsokkal lássák el.  Érezhetően nagyon egy hullámhosszon van a csapat a pályán és azon kívül is,  ami a legszebb reményekre jogosíthatja fel a Silver egyre nagyobb számban kilátogató szurkolóit.

 

Kovács Krisztián Metis NFC: Tudtuk, hogy az Astra a favoritja ennek a bajnokságnak, mint az eredményei, mind játékosai alapján, csodálkoznék, hogy ha a bajnokságot nem nagy különbséggel nyerné meg. Az előző találkozásunkkor az őszi fordulóban egy más típusú felállással próbálkoztunk, most azonban egy nyíltabb futballt kértem a csapattól, ám ennek ellenére a kaput jellemzően veszélyeztetni nem tudtuk. Ellenfelünk minden csapatrészében felülmúlt bennünket, de ennek ellenére a játékosokkal elégedett vagyok, mert ha mással nem is, de talán mentalításban a mai ellenfelünkkel egyenrangúak voltunk. Nagyon sokat lehet tanulni ebből a mérkőzésből számunkra, ellenfelünknek gratulálok a győzelemhez és sok sikert kívánok a bajnokságban.

 

Tóth Ágnes: Az őszi forduló alapján nehezebb mérkőzésre számítottam, a Metis nyíltabb játéka kedvezett nekünk. Mindig jólesik hallani az elismerő szavakat, úgy gondolom a játékosok mindent megtettek a győzelemért, de aki bajnokságot szeretne nyerni, annak nincs is más választása. További sok sikert kívánok a Metis csapatának.

 

A mérkőzés jegyzőkönyve

Simonyi András

Vélemény, hozzászólás?