A MÚZEUMBAN VOLT, A FORDULÓBAN NEM VOLT KIÁLLÍTÁS! ( videóval )

 

A mérkőzés előtt csapatunk meglátogatta a Kiskunfélegyházi Múzeum sport kiállítását, ahol az elmúlt évtizedek félegyházi relikviáit őrzik.  Mint megtudtuk, nemsokára a Magyar Futsal Kupa második helyéért kapott Kupánk is oda kerül, hisz a város nevét először vésték rá ilyen rangos ereklyére. E kis kitérő után lássuk a forduló történetét.

A Futsal NB II Felsőházi rájátszásának második fordulójában szombat délután hazai környezetben, ezúttal a Constantinum Sportcsarnokban fogadhattuk riválisainkat. Már aki eljött közülük. Az Univerzum II például nem érkezett meg és hivatalos levélben mondták le a részvételt betegségre és egyéb irányú elfoglaltságra hivatkozva. A magyar  női futsal egyik meghatározó csapatától mindenesetre méltatlan volt ez a lépés, hiszen ezzel nemcsak önmagukat hanem a bajnokságot is alaposan lejáratták. Mindez persze nem szegte szurkolóink kedvét, akik szinte teljesen megtöltötték a nézőteret. Ez is azt mutatja, hogy drukkereink túltették magukat a kupadöntőn elszenvedett vereségen és továbbra is a csapat hatodik emberének számítanak.

A fergeteges fogadtatást nagyszerű és eredményes játékkal hálálták meg lányaink, akik mindent megtettek a közönség maximális kiszolgálása érdekében. A két mérkőzésen szerzett 21  gól – amelyből Szabó Boglárka egymaga kilencet vállalt. Önmagáért beszél és mindent elmond védekezésünk és kapusunk Oláh Erika teljesítményéről, hogy egyszer sem rezdült meg a hálónk a 2×20 perces mérkőzések során.

A legnagyobb dicsérettel kell szólnunk a Hajdúböszörmény és a Fészek-Csempebolt csapatáról is. A hajdúságiakról azért mert felvállalták a nyílt játékot és nem kizárólag a bekkelésre rendezkedtek be. Nekik is köszönhető, hogy színvonalas mérkőzés alakulhatott ki. A Fészek-Csempeboltnak pedig azért jár a gratuláció, mert – a győri Mourinho – Csapó Sándor keze alatt egyre markánsabb, egységesebb gárda formálódott, akik az utolsó percig szívvel-lélekkel hajtanak. Nem kétséges sokra hivatott együttesről van szó, amelyben több olyan képességű játékos is van akik NB I-ben is bőven megállnák helyüket.

Ami biztató lehet szimpatizánsaink számára, hogy valamennyi pályára lépett futsalosunk megtette a magáét, hisz minden mezőnyjátékosunk a hálóba talált ebben a  fordulóban, igazolva jó sportformájukat ami mindenképpen biztató a hátralévő két bajnoki forduló előtt.

Hat mérkőzéssel a bajnokság vége előtt hét pont az előnyünk a Fészekel szemben ami azt jelenti, hogy akár már  május 6.-án Csömörön kiharcolhatjuk a feljutást.

 

Simonyi András

Vélemény, hozzászólás?