KITŰNŐ A SILVER MÉRLEGE!

A BLSZ bajnokságban veretlenül élen álló csapatunk azt a Pénzügyőrt fogadta vasárnap késő délután akik ellen ősszel idegenben 1-1-re végeztek lányaink. Az volt Tóth Ágiék egyetlen pontvesztése a bajnokságban. Már az első percekben egyértelművé tették a vendégek, hogy nem feltartott kézzel érkeztek a Halászi Focisuli pályájára.

 

A szervezet védekezés az egész mérkőzés folyamán jellemző volt ellenfelünkre, azonban nem kizárólag rombolásra rendezkedtek be hanem gyors ellentámadásokat vezetve igyekeztek veszélyt teremteni kapunk előtt. Maticza Katalin és két korábbi újpesti kedvenc – Wikidál, Beke- csapatuk vezéregyéniségei voltak a 90 perc során és nem kis részük van abban, hogy játékosaink sokáig képtelenek voltak betalálni a vendégek kapujába.

Szabó Boginak végül a kezezésért jogosan megítélt büntetőből ugyan ez mégiscsak sikerült de a hasonló jó folytatás elmaradt. Sőt, legnagyobb döbbenetünkre Kalocsai Klára távoli emelésével még a szünet előtt 1-1-re módosult az állás, ami nem volt benne a mérkőzésben annak ellenére sem, hogy a nyomasztó labdabirtoklási fölényünk ellenére igazán komoly helyzetet nem is igazán sikerült kialakítanunk. A szünetben megtelt a Halászi Focisuli lelátója,  így a segítőkész rendezőknek kellett pótszékeket hozniuk a nézők maximális kiszolgálása érdekében . A nagy hőség miatt mindkét oldalon sok volt a pontatlanság, az iramra és a küzdőszellemre azonban nem lehetet panasz. Mezőnyfölényünket nem sikerült gólra váltani egy alkalommal pedig a kapufa segítette ellenfelünket. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy akár el is veszíthettük volna a mérkőzést ha Bocsárdi Eszter nem mutat be egy hatalmas bravúrt a hajrában egy remekül helyezett  fejest követően.

Ismét 1-1-re végeztünk tehát a Pénzügyőrrel ami némileg csalódást jelentett számunkra, ám el kell ismerni ezen a napon nem érdemeltük volna meg a három pontot. Rossz nap minden csapat életében előfordulhat – ez alól a Silver sem kivétel – de a folytatás remélhetőleg az őszi idényhez hasonló lesz. Ez esetben pedig a futsalcsapatunk után újabb aranyéremmel fog bővülni idei éremkollekciónk.

BLSZ Női Bajnokság 23. forduló  Astra Silver – Pénzügyör SE 1-1 (1-1)

A mérkőzés után e-mailben kértünk rövid értékelést a Pénzügyör edzőjétől Laczkó Róberttől, aki erre a “További felsőbb utasításig nem nyilatkozhat” válasszal reagált. Elszomorító ,hogy ilyen esetről kell beszámolni olvasóinknak, hiszen amellett, hogy maximálisan elismerjük a Pénzügyörös lányok teljesítményét talán elmondható, az Astra honlapja kiemelten foglalkozik a BLSZ-es bajnokság történéseivel, népszerűsítésével. Éppen ezért érthetetlen számunkra, hogy a női labdarúgásunk legalsóbb osztályában ilyen eset előfordulhat.

 

Simonyi András

Vélemény, hozzászólás?