RANGADÓT NYERT AZ U17

Csütörtökön 13 órakor 30 fokban nagyon ritkán szoktak U17-es leány bajnokit játszani, de most mégis megtörtént mindez.  Ilyen körülmények között jó játékot várni elég irreális elvárás, de a győri és csepeli lányok olyan mérkőzést vívtak egymással , amelyre méltán lehet büszke mindkét csapat.

 

 

Németh Loretta már a 2.percben megszerezte a vendégeknek a vezetést – egy begyakorolt kisszöglet után mesterien lőtte ki a hosszú sarkot –  és bizony a gólszerző semlegesítése nehézségeket is okozhatott volna a továbbiakban játékosainknak, de szerencsére ezen a meccsen Jakab Kata is pályára lépett  és magabiztosan  semlegesítette a kitűnő vendégjátékost, sőt erejéből még a támadások aktív segítésére is futotta. A bekapott gól után feléledtek lányaink és egyre többet veszélyeztették  az  ETO kapuját, így senkit nem ért váratlanul, hogy a 23. percben Pintér Violetta egy káprázatos „átlövésgóllal” kiegyenlített.

 

Szünet után továbbra is a hatalmas küzdelem jellemezte a derbit, nem ismertek a játékosok elveszett labdát, csúsztak-másztak és bár időnként előfordultak technikai hibák, pontatlanságok de ezt írjuk a nagy iram és a hőség számlájára.

Nagy örömünkre a második félidő egyértelműen a mienk volt amit nem csak Szabó Boglárka távoli szabadrúgásgólja mutat,  hanem az is, hogy kétszer a kapufát is sikerült telibe találnunk – Bogi és  Vió – révén , sőt az amúgy kitűnően játszó  Kancsár Evelin lábában is benne maradt a hajrában egy gól, de sajnos Evi néhány centit tévedett.

 

Ez azonban már nem osztott és nem szorzott, 2-1-es sikerünkkel nagy lépést tettünk a harmadik hely megszerzése felé.  Molnár Judit méltán lehet büszke arra, hogy sokra hivatott gárda bontogatja szárnyait Csepelen, akiken egyértelműen látszik az edzőnő keze-nyoma és folyamatos a fejlődésük. Persze ez a korosztály még csak az út elején áll, még rengeteg munkára lesz szükség ahhoz, hogy beváltsák a hozzájuk fűzött reményeket.  Mindenesetre a maihoz hasonló sikerekből erőt meríthet  a társaság a munkás hétköznapokhoz. A győriek is megérdemlik a dicséretet, mert bár nem ez volt életük legemlékezetesebb 70 perce,  mégis olyan alázattal, szenvedéllyel futballozták végig ezt a találkozót amely biztató lehet számukra a jövőre nézve.

 

Leány U17-es bajnokság,18. forduló

 

 

Astra HFC – GYőri ETO 2-1 (1-1)

Gólszerzők: Pintér Violetta (23.), Szabó Boglárka (39.) illetve Németh Loretta (2.)

 

Molnár Judit: Rosszul kezdtük a mérkőzést, néhány játékos kissé túlizgulta magát de aztán Pintér Vió egyenlítő gólja után éreztem, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést. A második játékrészben már mi irányítottuk a játékot,  amit nemcsak Szabó Bogi gólja hanem két kapufánk is bizonyít. Nagy fegyverténynek tartom a kitűnő erőkből álló, jól felkészített Győri ETO legyőzését amelyhez gratulálok játékosaimnak.

 

Simonyi András

 

Képek a mérkőzésről a GALÉRIÁBAN

Vélemény, hozzászólás?