TÖKÉLETES HETET ZÁRT AZ U17

 

 

A Győri ETO ellen sikerrel megvívott hétközi derbi után ismét kőkemény mérkőzés várt fiataljainkra. Ezúttal a mindig veszélyes Viktória volt U17-es csapatunk soros ellenfele. Molnár Judit edző a mérkőzés előtt minden Astrásnak elmondta, hogy az éremszerzéshez ezt a mérkőzést mindenféleképpen hozni kell és talán ennek is köszönhető, hogy a 70 perc során végig érezhető volt a lelkesedés, elszántság és motiváltság a játékosainkon.

Persze a szombathelyiek is tisztában voltak a téttel és ennek megfelelően ők is alaposan felszívták magukat és nekik is köszönhető ,hogy kifejezetten élvezetes, nagy iramú találkozónak lehetett szemtanúja a publikum. Az első félidőben a mieink sokáig átlövésekkel kísérleteztek,  de Földes Fannihoz valósággal tapadt a labda,  nem lehetett gólt lőni a tehetséges hálóőrnek. Egészen a 30. percig. Ekkor Szabó Bogi az ötösről helyezett egy remek szóló után a hálóba, megszerezve a vezetést együttesünknek. A Viktória ezt követően főleg kiugratásokkal próbálkozott ám Rapcsák Klaudia és a remekül záró védelmünknek köszönhetően elmaradt az egyenlítés. A második Astra gól viszont nem. Azt Pintér Vió szerezte mintegy 23-24 méterről szabadrúgásból a 48. percben .Ez a találat megfogta a hazaiakat és érezni lehetett, hogy nincs már bennük annyi , hogy meg tudják fordítani a mérkőzést. Ezzel az értékes három ponttal biztossá vált, hogy az Astra U17 legrosszabb esetben is bronzéremmel fejezi be a bajnokságot, amit kevesen gondoltak volna az idény előtt.

 

Molnár Judit: Három nappal a Győri ETO elleni győztes  mérkőzés után újabb rangadó várt ránk ezúttal Szombathelyen kellett pályára lépnünk a kitűnő játékerőt képviselő  Viktória ellen. Játékosaimon nem volt érezhető a fáradtság és ami külön öröm számomra , hogy mindannyian átérezték a mérkőzés jelentőségét. A biztos bronzéremhez nekünk mindenképpen szükségünk volt a  három pontra, de szerencsére a nagy tét nem okozott görcsöt bennünk, sőt éppen ellenkezőleg talán a szokottnál is jobban odatette magát mindenki. Nagyon kemény meccs volt, sok ilyenre lenne szükség az U17-es bajnokságban is ahhoz ,hogy nemzetközi szinten is előre tudjunk lépni. Láttam persze bőven hibákat is játékunkban, amit ki kell majd küszöbölnünk de ennek ellenére a heti teljesítményünk miatt minden elismerést megérdemelnek labdarúgóim. A Viktóriások is igazolták jó hírüket ,több tehetséget láttam közöttük akikről még sokat fogunk hallani a későbbiekben.

 

Simonyi András

Vélemény, hozzászólás?