PINTÉR VIÓ NAGY NAPJA

 

A BLSZ női bajnokságában induló csapatunkra tegnap este rangadó várt a Gálik Ágnessel és Durkó Zita személyében NB I- es játékosokkal megerősített Újpest ellen. Örömmel mondhatjuk nem lett igazuk azoknak akik 20-30 nézővel számoltak, 86 néző foglalt helyet a lelátón illetve a pótszékeken. Az első félidőben nem igazán találta meg a ritmust csapatunk, rengeteg volt az eladott labda, a helyezkedési hiba , nyoma sem volt a Silverre jellemző gyors, kreatív futballnak. Az is igaz persze, hogy az Oroszi SándorJakó István edzőpáros nagyon jól megszervezte az Újpest védekezését és nem adott területet gólerős támadóinknak a kibontakozásra. Voltak ugyan helyzeteink, de Szabó Boglárka kapufáján kívül sokáig nem tudtunk semmit sem felmutatni.

Ez az állapot a 28. percig tartott, ekkor  Bogi egy parádés egyéni megindulás után a kimozduló Szappanos Csilla felett okos átemeléssel megszerezte a vezetést. Rá egy percre Pintér Violetta jobboldalról, mintegy tíz méterről káprázatosan lövéssel növelte előnyünket. Ezt a gólt a világ minden táján nagyon sokszor megismételnék olyan szép volt.

 

A szünet után már egy teljesen másként játszó Astra Silvert láthatott a szépszámú nézősereg. Szerencsére.. Ekkor már felszabadultan,  lendületesen játszottak lányaink és szebbnél-szebb gólokkal lőve fokozatosan sikerült elhúznunk a talán ekkorra már kedvét vesztett és elfáradó fiatal újpesti csapat ellen. 8-0-s vezetésünk után, négy perccel a vége előtt egy begyakorolt kontratámadás végén Bagi Beatrix révén összejött a derekasan küzdő Újpestnek a szépítés, de összességében a játék képe alapján a hétgólos sikerünk megérdemeltnek mondható.  Csak azt az első félidőt tudnánk feledni..

A mérkőzés hőse az új szerepkörében ezúttal csúcsékként tündöklő Pintér Violetta volt,  aki három gólja mellett két gólpasszával is kitűnt a mezőnyjátékosok közül, de rajta kívül a fiatalok is nagyon sokat tettek hozzá a győzelemhez. Kancsár Evelin, Kisvári Lilla, Földvári Gabriella egyre inkább meghatározó játékosa lesz a Silvernek és mivel rendkívül fiatal játékosokról van szó ez mindenképpen bíztató a jövőt illetően.

 

Oroszi Sándor (Újpest vezetőedzője): Az első félidőben remekül tartottuk magunkat a sokkal jobb játékerőt képviselő hazaiak ellen, az első gól után azonban már nem volt kétséges melyik csapat gyűjti be a három bajnoki pontot. Fiataljaink nagyon sokat tanulhattak ebből a meccsből,  amiből a későbbiekben profitálni tudnak majd. Gratulálok az Astra Silvernek a megérdemelt győzelemhez.

 

Tóth Ágnes (Astra Slver csapatvezetője): Az első félidőben nyújtott produkciónk elmaradt a várakozástól amelynek okát még ki kell alaposan elemeznünk. Szünet után már azon a fordulatszámon játszottunk, ahogy a kezdő sípszótól kellett volna és ekkor már mindenki alaposan feljavult és szép gólokat is szerezve sikerült meghálálnunk szurkolóink bíztatását. Nagyon örülök, hogy a ránk jellemző mentalításnak köszönhetően ilyen nagy gólarányú győzelmet arattunk.

 

Pintér Violetta: Meglepődtem, hogy Dombó János edző új szerepkörben csúcsékként számított rám és nagyon izgultam a kezdés előtt, hogy vajon meg tudok e felelni elvárásainak. Bár az elején néhány helyzetet kihagytam, de utána az első gólom megnyugtatott és nagyon jól éreztem magam új posztomon. Boldog vagyok, hogy három gólt szereztem de a két gólpasszom is legalább olyan fontos a számomra. De semmire sem mentem volna,  ha nincsenek ilyen kitűnő és önzetlen csapattársaim akik jobbnál-jobb labdákkal tömtek a mérkőzés alatt. Nagyon szeretek a Silverben is játszani, hiszen a tehetséges fiatalok mellett olyan rutinos játékosokkal is egy csapatban szerepelhetek akiktől sokat tanulhatok.

 

Simonyi András

Vélemény, hozzászólás?