TORNÁZTAK AZ ASTRÁS LÁNYOK!

 

Bozsik Torna Kiskunfélegyházán.

 

A mai időkben bizony már akár félreérthető is  lehet egy olyan mondat, hogy tornáztak a lányok. Ez nekünk, akik szeretjük a labdarúgást nagy öröm, hisz helyesen így hangzik a mondat: Tornán vettek részt a lányok! De nem tornáztak, hanem futballoztak! Hurrá!

 

 

A Bozsik-program keretében rendeztek Kiskunfélegyházán U7, U9 és U11 korosztályban versenyt a kicsiknek. A „verseny” szó itt aztán igazából csak idézőjelben használható, hisz  tényleg NEM AZ EREDMÉNY számít! Nagy öröm volt azt is látni, hogy a gyerekek ( fiúk és lányok vegyesen ) mennyire tiszta szívvel vetették magukat a „küzdelembe” és kitartóan kergették a bőrgolyót.  Vidámságuktól és aranyosságuktól minden felnőtt 3-4 évet fiatalodott egy nap alatt ( ne szaladjanak, már bejegyeztettem  a „vidám gyermekfocit” mint fiatalító szert a jogvédőben, így már a Aple Ippon sem tudja majd ezt elperelni tőlem )

 

 

A résztvevő csapatok:

–          Bugac

–          Jászszentlászló

–          Kiskunfélegyházi Sportiskola

–          Astra Kiskunfélegyházi Bulls

–          Kikunfélegyházi Honvéd TK  ( mint rendező klub )

 

Minden csapat remekül teljesített és dicséretet érdemelnek a játékosok és felkészítőik, edzőik és természetesen a lelkes szülők is, akik nélkül valljuk be ez a torna „nem jöhetett volna létre”. Az eredmények és az, hogy ki hány gólt lőtt, teljesen lényegtelenek, ami viszont fontos, hogy sok kis szempárban ott láttuk azt a fényt, ami valamikor réges-régen a mi szemünkben is ott csillogott és a mai napig őrizzük magunkban. Hisszük, hogy többen olyan élményekkel gazdagodtak a kicsik közül, ami egész életükre meghatározza a labdarúgáshoz való viszonyukat, legyenek majd egyszer válogatott labdarúgók, szurkolók, támogató vállalkozók, apukák vagy anyukák a távoli jövőben.

 

jakabzsolt

 

Fotók a galériában

Vélemény, hozzászólás?