6TALMAS MECCS VOLT

Furcsa dolog azt olvasni egy 6-0-ás mérkőzésről, hogy  „Hatalmas meccs volt” , pedig aki tegnap este Csömörön járt, az utólag is hajlandó lenne fizetni a belépőért, ebben biztos vagyok. Mostanában mintha valami elkezdődött volna a hazai futsal-világban, mert a második összecsapáson emelem a kalapom, a küzdeni tudás és az alázat előtt. ( Astra Bulls – ELTE-BEAC volt a másik )

 

 

Teszem ezt azért, mert  látok csapatokat önfeledten, bátran játszani, még akkor is amikor a táblán nem éppen rájuk hízelgő  számok virítanak. Ha ezt a Sport1-en nézzük, ahol pont két angliai csapat játszik, akkor áradozunk róla, de én azt mondom, vegyük ezt akkor is észre, ha a szemünk előtt játszódik le.  Hogy az objektív tényeknek is teret adjunk a vendégcsapat a 4.- percben szerezte meg a vezetést Megyes Ági távoli bombagóljával, amivel mindenkit meglepett.  A vendégcsapat nagy iramot diktált, de a házigazdák felvették a ritmust, jól védekeztek, sőt erejükből még ellentámadásokra is futotta. Újabb 4 –percet kellett várni a következő gólra, amikor Nagy Anett cselezgetett a baloldalon és beadását Godvár Kati kotorta a hálóba. A gólok nem törték meg a Galaxist, ugyan azzal tűzzel küzdöttek tovább és próbálták kozmetikázni az eredményt, de sikertelenül. Sőt öt perccel a félidő vége előtt ismét Dombai okozott zavart az erőben, és lövését ugyan Bocsárdi hárítani tudta, de a lecsorgót Molnár Judit értékesítette. 

 

 

A szünet után sem az ilyenkor szokásos – tartjuk a vezetést, mi meg nem akarunk többet kapni – képlet érvényesült, hanem ott folytatták a felek, ahol abbahagyták. A  kékek  szépíteni akartak, a rózsaszínek pedig szerették volna tovább növelni góljaik számát. Ennek legjobban azok örülhettek, akik kilátogattak a mérkőzésre, hisz unatkozni egy pillanatig nem lehetett, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Mindkét kapust dicséret illeti, de Vincze Anikó emellé még egy szuper! ( így felkiáltó jellel) jelzőt is megérdemel, mert válogatott formában, mindvégig koncentráltan és nem mellékesen kapott gól nélkül hozta le a találkozót.  Szekér Anita és Nagy Anett is feliratkozott a gólvágók közés, míg Godvár megrúgta a maga második gólját, így aki eddig figyelt, az kiszámolhatja, hogy 6 lett a vége.  De lehetett volna akár 3-9 is vagy bármi más, hisz ezen a meccsen bővelkedtünk a helyzetekben, a kapura lövésekben és mindenben, amiért érdemes szeretni a futsalt.  Az Astra hozta a tőle elvárhatót és lazán, erőlködés nélkül játszott, nem volt érezhető, hogy megsínylették volna a hiányzókat ( Szabó Bogi és Zágor Detty nagypályás válogatott összetartáson voltak ), míg az újjá alakult Galaxis egy remek  csapat benyomását keltette és megmutatta, hogy van még bennük potenciál, így számolni kell velük a rájátszásba került csapatoknak.

 

A MÉRKŐZÉS JEGYZŐKÖNYVÉT ITT NÉZHETED MEG

 

Vélemény, hozzászólás?