MEGNYERTÜK A FUTSAL NB1 FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁSÁT!

 

A női futsal NB-I-es bajnokság felsőházi rájátszás keretében találkoztak ebben az évben már sokadik alkalommal az Astra-Bulls és a DVTK- Vénusz játékosai. Nagyon jól ismerik egymást, nem tudták egymást meglepni új játékelemmel. A játékosok bemutatását követően a kezdőrúgást Dongó József a Filantrop Kft. Ügyvezetője, önkormányzati képviselő végezte el, és egy garnitúra felszerelést adott át Szabó Boglárkának, az Astra-Bulls csapatkapitányának.

 

A félegyházi szurkolók fergeteges hangulatot teremtettek a csarnokban. A vendégek zárt védekezéssel igyekeztek megakadályozni a hazaiak rohamait, de a támadásokról sem mondtak le. Az Astra a szokásos pontos labdajáratással alakította ki helyzeteit és a 2. percben Szekér Anita pontos átadását Molnár Judit szerencsés körülményeknek köszönhetően váltotta gólra, 1-0. A vendégek kontratámadásokkal igyekeztek válaszolni, de a hazaiak jól szűrték meg a támadásokat, vagy Vincze Anikó hárított magabiztosan. A 18. percben veszélyes vendégtámadást állított meg Benkő Mónika, pontos indításával Szabó Boglárka kilépett és helyzetét értékesítette, 2-0.

 

 

A második félidőben még nagyobb iramot diktáltak a csapatok. A vendégek előtt is voltak lehetőségek, de a kapu előtt pontatlanok voltak. A 22. percben növelte előnyét a hazai csapat, Szabó Boglárka oldalberúgására Szekér Anita érkezett, és a bal alsóba perdítette a játékszert, 3-0. A vendégek nem adták fel és Újvári Krisztina került helyzetbe, de a kifutó Vincze Anikót találta el, a lepattanó labdát Bernáth Csilla az üresen maradt kapuba helyezte a 23. percben, 3-1, A hazai csapat két perc múlva góllal válaszolt, Dombai-Nagy Anett a baloldalon cselezett és pontos passzát Szekér Anita a jobb alsóba lőtte, 4-1. A hazaiak ebben az időszakban sok labdát szerzett, de az értékesítésnél kimaradtak a helyzetek. A 35. percben Szekér Anita labdaszerzést követően Benkő Mónikát indította, aki lapos váratlan lövéssel mattolta a vendégek kapusát, 5-1. A mérkőzés hajrájában a miskolciak kozmetikáztak az eredményen, mivel a 37. percben Újvári Krisztina üresen maradt, és nagy gólt lőtt a léc alá, 5-2.

 

 

A mai napon mindkét csapat megmutatta a futsal minden szépségét. Az Astra-Bulls végig irányította felszabadult játékával a mérkőzést, megérdemelt győzelmet aratott. A mérkőzést követően az önkormányzat vezetői meglepetés vacsorával lepték meg a játékosokat és vezetőket. Balla László alpolgármester gratulált az ez évi teljesítményhez, külön kiemelve a MAGYAR KUPA-győzelmet.

 

 

Sárréti Géza (DVTK-Vénusz): Zárt védekezéssel készültünk az Astra ellen. Kontratámadásaink nem mindig sikerültek, a befejezéseknél pontatlanok voltunk. Ebben az évben a harmadik helyet tudtuk megszerezni.

 

 

Megyes Ágnes (Astra-Bulls játékos): Nehéz volt a kispadról, hogy a mai napon nem tehettem hozzá a győzelemhez. Voltak meleg pillanatok, de győzelmünk nem forgott veszélyben. Készülünk a superdöntőre.

 

 

Dombó János (Astra-Bulls): Fontos győzelmet szereztünk a mai napon, matematikailag is megnyertük a felsőházi rájátszást. Felszabadult játékunkkal igyekeztünk lelkes szurkolóinknak örömet szerezni. Voltak nagyon jó egyéni teljesítmények, de összességében a csapat sikere a mai győzelem.

 

 

Varga Ferenc

Vélemény, hozzászólás?