FUTSALSIKEREK

 

 

 

Ez a hétvége az Astránál a futsalról szólt. Előbb az NB1-es csapat látogatott  a Galaxis otthonába és 8-4– re legyőzte vendéglátóját, majd másnap az U15-ös gárda lépett a „színpadra”, és Miskolcon szerepelt nagyon eredményesen. Beszámolóinkat a cikkben olvashatják.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gólfesztivált rendeztek a csapatok Csömörön

 

A női futsal NB-I. felsőházi rájátszás nyolcadik fordulójában  találkozott szombaton délután a Csömöri Sportcsarnokban a két csapat. Az előző fordulóban tisztázódott, hogy az Astra-Bulls az Univerzum csapatával találkozik majd a döntőben. A vendéglátó Galaxis előtt még a negyedik helyezés is elérhető célnak tűnt.

 

 

GALAXIS-BME DA – ASTRA Kiskunfélegyházi Bulls 4 – 8 (1 – 5)

 2013. 04. 13. szombat 16:30 

 Csömör, Csömöri Sportcsarnok

Játékvezetők: Horváth Máté, Molnár Péter dr, Tornyai Richárd.

Galaxis: Bocsárdi Eszter – Winternitz Katalin, Winternitz Anna, Molnár-Sáska Ildikó, Farkas Klaudia.

Cserék: Pintér Orsolya, Radics Ágnes Mariann, Heidt Edina, Bogdán Éva. Vezetőedző: Tihanyi Miklós

Gólszerzők: Farkas Klaudia (2), Molnár-Sáska Ildikó, Heidt Edina

Astra-Bulls: Vincze Anikó – Molnár Judit, Pincze Gabriella Csilla, Szekér Anita, Szabó Boglárka.

Cserék: Szabó Nóra, Megyes Ágnes. Vezetőedző: Dombó János

Gólszerzők: Szabó Boglárka (5), Szekér Anita (2), Molnár Judit.

 

 

A mérkőzés kezdetén azonnal átvette az irányítást a vendég Astra, és a 3. percben Molnár Judit szerzett labdát, és azonnal a jobb alsóba lőtt, 0-1. A vendéglátók veszélyes kontratámadásból még ebben a percben kiegyenlítettek Farkas Klaudia találatával, 1-1. Hatalmas iramot diktáltak a csapatok, nagy küzdelem alakult ki. A kombinatív játékban többet nyújtó vendégek pontos labdajáratás után gólt szereztek a 12. percben, Szekér Anita lövését a hazai kapus kiütötte és a lepattanót Szabó Boglárka közelről a kapuba emelte, 1-2. Fergeteges iramot diktált a listavezető és növelte előnyét, Megyes Ágnes pontos ívelését Szekér Anita fejjel továbbította a hálóba a mérkőzés 13. percében, 1-3.  Az első félidő hajrájában további szép akciókból születtek gólok, Szabó Nóra oldalberúgását Szabó Boglárka egy  csel után élesen a jobb alsó sarokba bombázta, 1-4. A 19. percben Szabó Boglárka – Megyes Ágnes – Szekér Anita kombinációt követően Szekér Anita növelte az előnyt, 1-5.

 

 

 

A második félidő elején nagyon beindult az Astra, Szabó Boglárka és Szekér Anita sok gondot okozott a vendéglátóknak, és Szabó Boglárka a 23. és 27. percben növelte a gólok számát. Az eredményjelzőn már 1-7 volt látható. A hazai csapat lelkesedését dicséri, hogy egy eladott labdát a 28. percben megszerzett Molnár-Sáska Ildikó, és helyzetét kihasználta, 2-7. A hazaiak igyekezete ismét gólt eredményezett, a 30. percben Heidt Edina is beköszönt, 3-7. A mérkőzés hajrájában még egy szép Szekér – Szabó B. labdajáratást követően Szabó Boglárka megszerezte önmaga ötödik, csapata nyolcadik találatát, 3-8. A 40. perc hazai góllal zárult, amikor Bocsárdi Eszter pontos kidobását Farkas Klaudia értékesítette, 4-8. A mérkőzés összképe alapján elmondható, hogy a lendületesen és nagy kedvvel játszó listavezető értékes győzelmet aratott a lelkes és sportszerű Galaxis ellen.

 

 

Tihanyi Miklós (Galaxis): A mérkőzés 30. percéig aludtunk, az utolsó tíz percben játszottunk elfogadhatóan. Szép gólok voltak a mérkőzésen, gratulálok az Astrának, nagyszerűen játszottak. Sok sikert kívánok a döntőben.

 

 

Dombó János (Astra-Bulls): Felszabadultan játszottunk, sok szép támadást vezettünk, nyolc gólt rúgtunk és sikerült eldönteni a mai mérkőzést.

Varga Ferenc

 

—————————————————————————————————————————————

 

 

U15 FORDULÓ MISKOLCON

 

Szerencsére 13:00- kor kezdődött az U15-ös csapat első mérkőzése a miskolci fordulóban, így a lányok már felébredve érkeztek a 180km-es útról, és rögtön az elején, a „ közepébe csaptak” a dolgoknak. Ennek a Mókusok voltak szenvedő alanyai, akik nem bírtak ellenállni lendületes rohamainknak és összességében 4 gombóccal terheltük őket. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a kapunkba visszatért Szávai Dórát, a kapufa is segítségére volt ezen a meccsen, és többször is kisegítette a védésben.

 

 

A Szávai Dóra, Simon Dorottya, Horváth Emese, Kancsár Evelin, Gál Bianka, Németh Andrea  összetételű csapat, ezután legyőzte a Tolnát (3-2)  és egy nagyon izgalmas mérkőzésen döntetlent játszott a hazai DVTK csapatával (2-2), ami megsüvegelendő teljesítmény. Így, az utolsó forduló előtt a 3. helyen állnak, mindössze 1 pont hátránnyal a második helyezettől.  A gólkirálynő jelölt Kancsár ma 6 gólig jutott, míg Horváth 2 gólja mellett Gál is feliratkozott a góllövők közé.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?